BİZİ TAKİP ET!

‘Dünya Şampiyonası da düzenleyebiliriz’

Türkiye Futbol Federasyonu’nun "Türkiye Futbol Oynuyor" projesi kapsamında destek verdiği Bedensel Engelliler Spor Federasyonu bünyesinde bulunan Turkcell ana sponsorluğundaki Ampute Milli Takımı, TFF Başkanı Yıldırım Demirören ile bir araya geldi.

Beykoz-Riva’daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’ndeki buluşmaya Avrupa şampiyonu Ampute Milli Takım teknik heyet ve sporcularının yanı sıra TFF Başkanvekili Ali Dürüst, Yönetim ve İcra Kurulu Üyeleri Cengiz Zülfikaroğlu ve Ali Düşmez, Yönetim Kurulu Üyeleri Erhan Kamışlı ve Mustafa Çağlar ile Genel Sekreter Kadir Kardaş, Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Arif Ümit Uztürk ile A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu da katıldı.

Yıldırım Demirören: "Milli ruhunuz örnek olsun"

Başkan Yıldırım Demirören, buluşmada yaptığı konuşmada Ampute Milli Takımı’nın onur şampiyonu olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Sevgili şampiyonlar; Değerli Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarım; Sayın Bedensel Engelliler Federasyonu Başkanı ve değerli yöneticileri; Hepiniz hoş geldiniz…Bugün burada yürekleriyle tarih yazıp, tüm Türkiye’nin kalbini fetheden kahramanlarla bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz.Öncelikle, futboldan basketbola, voleyboldan güreşe, halterden boksa, tüm spor branşlarına gösterdiği ilgiyle tam bir sporsever olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a Ampute Milli Takımı’na verdiği destekten dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum…Futbol Federasyonu olarak ben ve Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarım, Ampute başta tüm Özel Milli Takımlarımızın hep yanında olduk, onları kucakladık… Tesislerimizi açtık… Maddi ve manevi elimizden geleni yapmaya çalıştık.Görev yaptığımız 5 yılda kimse yokken biz vardık. Bu süreçte, Bedensel Engelli, İşitme Engelli, Görme Engelli ve Özel Sporcular federasyonlarına toplam 11 milyon 400 bin lira destek verdik.Bu rakam son on yılda 15 milyon 200 bin lira ki, bu tablo sağlanan katkının önceki yönetimlere göre bizim dönemimizde 3 kat artması anlamına geliyor. Ayrıca başarılı takımlarımıza toplamda 420 bin lira prim verdik.Toplamda 13 milyon 120 bin lira katkı yaptık…Bu sporcularımız, daha fazlasını hak ediyor. Elbette desteğimiz artarak devam edecek.Kurduğumuz Engelliler Koordinasyon Kurulu Avrupa’da örneği bulunmayan, UEFA bünyesindeki diğer ülke federasyonları için bir rol model olmuştur.Tesislerimizi sporcularımızın rahat kamp yapması için, huzuru için seferber ettik. Bunun ödülünü aldık…Hatırlayın… İşitme Engelliler Milli Takımımız tüm hazırlıklarını Riva’da yaptı, Samsun’da olimpiyat şampiyonu oldu.Ampute Milli Takımımız da Avrupa şampiyonluğuna giden yolda 5 kez Riva’da kampa girdi.Değerli sporcu kardeşlerim, Sizler için bu şampiyonayı Antalya’dan Riva’ya aldık… Sizler burada sahaya çıkarken, A Milli Futbol Takımımız İzlanda maçımız için Antalya’ya kampa gitti. Evimizi boşalttık, ev sahibi sizleri yaptık…Sizler bizi, bizim duygularımızı, gururumuzu yücelten kişilersiniz…Sizler onur şampiyonlarısınız…Şu an dünyanın konuştuğu örnek sporcularsınız.Daha önce başarılı takımlarımızı ödüllendirdiğimiz gibi sizleri de ödüllendireceğiz… Bunun adı prim değil… Alın terinizin, emeklerinizin takdir edilmesidir…İlk Yönetim Kurulu toplantımızda Ampute Milli Takımımızın bu başarasıyla ilgili gerekli kararları önceki yıllarda olduğu gibi muhakkak çıkaracağız…

Sevgili sporcu arkadaşlarım; Şunu bilin ki, başarıda değil, başarıya giden yolda, hep sizlerin yanındaydık…Osman Kaptan son uzatma dakikalarında o golü atmasa, Allah göstermesin siz şampiyon olmasanız, biz yine yanınızda olacaktık…Ancak bir konu bizi üzüyor…Bir atasözü vardır… "Tenceredeki yemekten pişiren değil, tabaktakini yiyen faydalanır…" Kimse görmek istemese de, biz Futbol Federasyonu olarak 5 yıldır yemeği yiyen değil, hep pişiren olduk…Takdir beklemiyoruz ama iyi şeyler yaparken bile bu kadar acımasız eleştiriyi de hak etmiyoruz… Sporcu kardeşlerim; Gelecek yıl katılacağınız Dünya Kupası’nda sizlere şimdiden başarılar diliyorum.Osman Kaptan aynı kupayı bekliyoruz yine…Bizlere milli ruh örneği gösterdiğiniz için teşekkür ediyorum.Bu ruhun A Milli Takımımız ve diğer branşlara örnek olmasını temenni ediyorum. Ayrıca engelliler federasyonlarını üzerine alarak tüm özel sporcularımızla bire bir ilgilendiği, sizlerin hep yanında olduğu için sevgili dostum Cengiz Zülfikaroğlu’na teşekkürü bir borç biliyorum.Davetimizi kırmayıp gelen sevgili dostlarımıza, tüm basın mensubu arkadaşlarıma saygı ve sevgiler sunuyorum. Tekrar Dünya Kupası’nda başarılar diliyorum."

Uztürk: "Dünya Şampiyonası da düzenleyebiliriz"

Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Arif Ümit Uztürk de Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası’nı önce Antalya’da düzenlemeyi kararlaştırdıklarını belirterek, şöyle konuştu: "Avrupa Şampiyonası tanıtımı için Dublin’e gitmeden önce Sayın Cengiz Zülfikaroğlu Bey ile yapmış olduğumuz toplantıda şampiyonada destek talebimizi dile getirirken, Cengiz Başkan, şöyle bir ifade kullandı: ‘Ne yapacaksınız Antalya’da! Burada Türkiye Futbol Federasyonu’nun Riva gibi muhteşem tesisi var. Gelin burada biz size her türlü desteği vereceğiz.’ O anda Antalya’yı bir kalemde sildik ve iptal ettik. Fantastik bir şampiyonaya imza attık. Belki önümüzdeki yıllarda Ampute Futbol Dünya Şampiyonası’nı da rahatlıkla yapabileceğimizi bu iş birliği ortaya koymuştur. Başta Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Sayın Yıldırım Demirören ve yönetimine, ayrıca Engellilerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Cengiz Zülfikaroğlu’na teşekkürlerimi sunuyorum."

Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Arif Ümit Uztürk, konuşmasının ardından Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ile Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Cengiz Zülfikaroğlu’na plaket takdim etti.


Duyurular

Federasyon Başkanımız, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Ankara Şubesinin düzenlediği iftar yemeğine katıldı.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Alpaslan ERKOÇ, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Ankara Şubesinin düzenlediği iftar yemeğine katıldı.

Federasyon Başkanımız iftar yemeğinde Hakem ve gözlemcilerin Futbolun değişmez bir parçası olduğunu, büyük bir özveriyle çalıştıklarını dile getirdi. Ampute Futbol Hakem ve gözlemcilerine ligleri sorunsuz bitirdikleri için teşekkürlerini iletti.

İftar yemeğine ayrıca, Ampute Futbol Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ahmet ALANKA, Ampute Futbol Milli Takım Baş Antrenörümüz İsmail TEMİZ, Duayen hocalarımızdan Sayın Talat TOKAT, Metin TOKAT, MHK Eski Üyelerimiz Sayın Murat ILGAZ, Sayın Ali KUNAK, Sayın Sürhat MÜNİROĞLU,Eski Süper Lig hakemlerimizden Sayın Serdar ÇAKMAN, Süper Lig Gözlemcilerimizden Sayın Ali ULUYOL, Süper  Lig Yardımcı Hakemleriz Sayın Anıl USTA, Sayın Mustafa SÖNMEZ, Sayın Serkan ÇİMEN, Sayın Serkan OLGUNCAN,A klasman Gözlemcimiz Sayın Cengiz AKYÜZ katılım sağladı.

 

OKUMAYA DEVAM ET

Duyurular

Süper Lig ve 2. Lig Gol Kralları

Bitexen Ampute Futbol Süper Ligi ve 2. Ligi oynanan maçların ardından sona erdi.

Süper Lig’de Şahinbey Belediye Gençlik ve Spor Kulübü oyuncusu “Yussıf Yahaya” attığı 46 golle gol kralı olurken, 2.Lig ekiplerinden Bağcılar Engelliler Spor Kulübü oyuncusu “Alberto Epomba Fiengo Adelino” ise attığı 27 golle gol kralı oldu. Her iki sporcumuzu da tebrik ederiz.

OKUMAYA DEVAM ET

Duyurular

AMPUTE FUTBOL TÜM LİGLER KART ÇİZELGESİ

2023-2024 Sezonu Bitexen Ampute Futbol Ligleri güncel kart çizelgesi aşağıdadır;

SÜPER LİG 1.LİG VE 2.LİG KARTLAR GÜNCEL

OKUMAYA DEVAM ET

Çok Okunanlar

Copyright © 2022 Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu

P