BİZİ TAKİP ET!

Tekerlekli Sandalye Tenis Dünya Kupası Başladı

Tekerlekli Sandalye Tenis Dünya Kupası Antalya’da başladı…

Tekerlekli Sandalye Tenis Dünya Kupası başladı
          
         Türkiye’nin ev sahipliği yaptığı “BNP Paribas Tekerlekli Sandalye Tenis Dünya Kupası” Manavgat’a bağlı Kızılağaç Turizm Bölgesinde bulunan Ali Bey Club Manavgat Tesislerinde başladı. Şampiyonaya Arjantin, Avustralya, Avusturya, Belçika, Hırvatistan, Kanada, Şili, Fransa, Büyük Britanya, Almanya, Yunanistan, Irak, İsrail, İtalya, Japonya, Güney Kore, Hollanda, Nijerya, Polonya, Rusya, Güney Afrika, İspanya, Srilanka, İsveç, Tanzanya, Tayland, ABD ve ev sahibi olarak Türkiye olmak üzere 28 ülkeden 52 takım ve yaklaşık 250 sporcu katılıyor.Turnuva Direktörlüğünü Tekerlekli Sandalye Tenis Menajeri Dianne Elaine Fowler, Başhakemliğini Gold Badge ve Anders Wennberg’in yaptığı ve 32 hakemin görev aldığı şampiyonada tahsis edilen 15 kortta her gün yaklaşık 45 maç olmak üzere turnuva boyunca 300’ün üzerinde maç oynanacak. Şampiyonaya katılan ülkeler Junior, Quad, kadınlar ile erkekler 1. ve 2. Grup kategorilerinde yapacakları karşılaşmalar sonrası ve final maçlarının ardından kupalarını alacaklar. Şampiyonaya Milli Takım Antrenörleri Soner Arıburnu, Selim Çabuk ve Berfin Erdoğan nezaretinde hazırlanan Tekerlekli Sandalye Türk Tenis Milli Takımı; Büşra Ün, Ebru Bulgurcu, Jülide Yıldız, Neşe Aydemir, Muharrem Çakmak, Turan Akalın, İsmail Cantürk ve Hakan Güngör’den oluşan 8 kişi ile mücadele edecek.

         Ali Bey Club Manavgat havuz başında bulunan ana sahnede gerçekleştirilen açılış seremonisi takımların bayraklarıyla geçişiyle başladı. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF) Tekerlekli sandalye Komitesi Üyesi Mark Bullock, TBESF Başkanı Demirhan Şerefhan birer konuşma yaparak şampiyonaya katılan takımlara başarılar dilemelerinin ardından grupların kura çekimi ve takımların eşleşmeleri yapıldı.  TBESF Başkan Vekili Bülent Yağar, Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Ataşer ve Ali Bey Club Manavgat Genel Müdürü Kerem Kutbay’ın da katıldığı açılış seremonisinden sonra tesisin animasyon ekibinin gösterileri sporculardan büyük alkış aldı.

         Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) Başkanı Demirhan Şerefhan, katılımcılara hitaben yaptığı konuşmada, 29 yıllık bir tarihi olan böylesine saygın bir turnuvaya ikinci kez ev sahipliği yapmaktan büyük onur duydukları ifade etti. Şerefhan, bu yıl aynı zamanda 100. Yıldönümünü kutlayan Uluslaraarası Tenis Federasyonu (ITF) için özel bir yıl olduğunu dile getirerek, başarılı nice yıllara diledi. Şerefhan, dünyanın en iyi sporcularının yarışacağı bu çarpıcı şampiyonada oyuncular arasında yeni arkadaşlık bağlarının kurulacağını eski dostlukların ise daha da kuvvetleneceğini kaydederek; “Bugün aynı zamanda bizim için çok anlamlı ve önemli bir gün olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı olarak biz Türklerin bağımsızlığımızın başlangıcı olarak kutlanmaktadır. Tüm sporcularımızın buradan ayrılırken en güzel anılarla ve takım ruhuyla ülkelerine dönmeleri en büyük temennimizdir. Spor insanların yaşama olan bağlılığını arttırdığı gibi insanlar arasındaki kaynaşmayı da sağlamaktadır. Bu tür organizasyonlar dünyanın ne kadar küçük olduğunu gösterdiği gibi ve uluslararası ilişkileri kötü olan ülkelerin sporcularının birbirlerine ne kadar sevgi ve saygı ile birbirlerine yaklaştığını da burada gördük. Özellikle spor, insanların kavgayı değil sevgi ve kardeşliğini sağlayan en önemli ve en güzel aktivitelerden birisidir. Böyle büyük bir organizasyonun Engelliler Haftası’nın hemen ardından gerçekleşmesi ise bizler ve katılan sporcular açısından daha da anlam kazanmaktadır.” diye konuştu.

.

Duyurular

Ulaşım sponsorumuz Mercedes-Benz Türk ziyareti

Ulaşım sponsorumuz Mercedes-Benz Türk İcra Kurulu Başkanı Süer Sülün’e federasyon Başkanımız Alpaslan Erkoç Milli takım formamızı hediye etti. Süer bey ise federasyon başkanımıza plaket takdim ederek, milli takımımıza Avrupa şampiyonasında başarılar diledi.

OKUMAYA DEVAM ET

Duyurular

Mercedes-Benz Türk fabrika ziyareti

Avrupa Şampiyonasına hazırlanan Ampute Futbol Milli Takımımız ulaşım sponsorumuz Mercedes-Benz Türk tesislerini ziyaret etti. Sponsorumuza desteklerinden dolayı teşekkür ederiz.

OKUMAYA DEVAM ET

Duyurular

Grup Maç Programı

Ampute Futbol Avrupa Şampiyonası Grup Maç Programımız;

2 Haziran 17:00 (TSI) Türkiye – İsrail

3 Haziran 13:00 (TSI) Azerbaycan – Türkiye

4 Haziran 15:00 (TSI) Türkiye – İrlanda

OKUMAYA DEVAM ET

Çok Okunanlar

Copyright © 2022 Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu

P