BİZİ TAKİP ET!

TBESF 6.OLAĞAN MALİ GENEL KURULU ANKARA’DA YAPILDI

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu 6. Olağan Mali Genel Kurulu, 24 Kasım 2018 tarihinde Ankara Hilton Garden Inn Hotel’de yapıldı. 

Genel kurula; TBESF Başkanı Arif Ümit Uztürk, Yönetim Kurulu üyeleri ve delegelerin yanı sıra kulüp yöneticileri ile basın mensupları katıldı.

TBESF İdari Asbaşkanı İrfan Çelik’in açılış konuşmasının ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. İdari Asbaşkan Çelik, konuşmasında 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı.

Toplantıda ilk olarak Divan Kurulu oluşturuldu. Mehmet Balaban, Divan Başkanlığı’na seçilirken Divan Üyesi Ahmet Yılmaz ve Aynur Olgaç ile SGM Gözlemcisi Mehmet Nezir Saidoğlu kurulda yer aldı.

Divan kurulu başkanlığını Mehmet Balaban’ın yaptığı mali genel kurulda Denetleme Kurulu Raporu, 2019 ve 2020 yılları tahmini bütçeleri okunarak oy birliği ile kabul ve ibra edildi.

24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayarak konuşmasına başlayan TBESF Başkanı Arif Ümit Uztürk, yapılan faaliyetler ve başarılar hakkında bilgi verdi ve mali tabloyu özetledi.

Başkan Uztürk konuşmasında; Federasyon olarak özellikle son 2 yılda tarihimizde ilk kez elde ettiğimiz muazzam başarılara hep birlikte imza attık. Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımımızın Avrupa şampiyonluğunu genç basketbolcularımız takip etti. Onlar da Avrupa şampiyonluğunu üst üste iki kez kazanıp, 2017’de ayrıca dünya ikinciliği elde ettiler. Ampute Milli Futbol Takımımız da ilk kez Avrupa şampiyonu olup bu yıl başarılarını dünya ikinciliğiyle taçlandırdı. Ampute Futbol ile ilgili güzel bir uygulamamız da 2 yıldır üst üste toplam 22 çocuğumuzu uluslararası junior akademi kampına velileri ile birlikte göndermek oldu. Bu uygulamayı görevde olduğumuz sürece devam ettireceğiz. 18 yaş altı yetenekli gençlerimize ağırlık vereceğiz. 

Bireysel branşlarda 2016 Rio Paralimpik Oyunları’nda yine ilk kez uzun yıllardan sonra federasyonumuz ülkemize ilk defa iki altın madalya birden getirirken bir gümüş ve iki bronz madalya ile dünya sıralamasında 43. sıradan 36. sıraya yükseldik. 2017 madalyalarımız açısından gerçekten altın bir yıl oldu. 171,5 madalya ile rekor kırdık. 

2018 yılı şu an itibarıyla 80 altın, 87,5 gümüş ve 78 bronz olmak üzere 245,5 madalya ile 2017 yılına da fark atarak altın çağa dönemine döndü. Halterde, okçulukta, atıcılıkta, atletizmde Dünya ve Avrupa rekorlarına, masa tenisinde, yüzmede, bilek güreşinde, tekerlekli sandalye eskrimde, badmintonda dünya ve Avrupa şampiyonluklarına damga vurduk. Tarihimizde ilk kez boccia, tekerlekli sandalye tenis, yelken ve tekerlekli sandalye dansta uluslararası başarıları, madalyaları yakaladık. 3 yıl önce 12 aktif branştan 18 aktif branşa çıkardık. " ifadelerini kullandı. 

TBESF 6. Olağan Mali Genel Kurulu, dilek ve önerilerin ardından teşekkür konuşması ile sona erdi.







Tüm fotoğraflar için tıklayınız. 

Duyurular

Federasyon Başkanımız, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Ankara Şubesinin düzenlediği iftar yemeğine katıldı.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Alpaslan ERKOÇ, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Ankara Şubesinin düzenlediği iftar yemeğine katıldı.

Federasyon Başkanımız iftar yemeğinde Hakem ve gözlemcilerin Futbolun değişmez bir parçası olduğunu, büyük bir özveriyle çalıştıklarını dile getirdi. Ampute Futbol Hakem ve gözlemcilerine ligleri sorunsuz bitirdikleri için teşekkürlerini iletti.

İftar yemeğine ayrıca, Ampute Futbol Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ahmet ALANKA, Ampute Futbol Milli Takım Baş Antrenörümüz İsmail TEMİZ, Duayen hocalarımızdan Sayın Talat TOKAT, Metin TOKAT, MHK Eski Üyelerimiz Sayın Murat ILGAZ, Sayın Ali KUNAK, Sayın Sürhat MÜNİROĞLU,Eski Süper Lig hakemlerimizden Sayın Serdar ÇAKMAN, Süper Lig Gözlemcilerimizden Sayın Ali ULUYOL, Süper  Lig Yardımcı Hakemleriz Sayın Anıl USTA, Sayın Mustafa SÖNMEZ, Sayın Serkan ÇİMEN, Sayın Serkan OLGUNCAN,A klasman Gözlemcimiz Sayın Cengiz AKYÜZ katılım sağladı.

 

OKUMAYA DEVAM ET

Duyurular

Süper Lig ve 2. Lig Gol Kralları

Bitexen Ampute Futbol Süper Ligi ve 2. Ligi oynanan maçların ardından sona erdi.

Süper Lig’de Şahinbey Belediye Gençlik ve Spor Kulübü oyuncusu “Yussıf Yahaya” attığı 46 golle gol kralı olurken, 2.Lig ekiplerinden Bağcılar Engelliler Spor Kulübü oyuncusu “Alberto Epomba Fiengo Adelino” ise attığı 27 golle gol kralı oldu. Her iki sporcumuzu da tebrik ederiz.

OKUMAYA DEVAM ET

Duyurular

AMPUTE FUTBOL TÜM LİGLER KART ÇİZELGESİ

2023-2024 Sezonu Bitexen Ampute Futbol Ligleri güncel kart çizelgesi aşağıdadır;

SÜPER LİG 1.LİG VE 2.LİG KARTLAR GÜNCEL

OKUMAYA DEVAM ET

Çok Okunanlar

Copyright © 2022 Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu

P