BİZİ TAKİP ET!

Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı için seçme yarışları düzenlenecek

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından bu yıl 32. kez gerçekleşecek Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı, 23 Ağustos Pazar günü 09.00-13.00 saatleri arasında Kanlıca Kuruçeşme Parkuru’nda (Cemil Topuzlu Parkı) yapılacak.

Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı için 13 Temmuz Pazartesi günü saat 11.00’de İstanbul Beylikdüzü Olimpik Yüzme Havuzu’nda bedensel engelli sporcular için seçme yarışları düzenlenecek. Seçme yarışları detayları aşağıda yer almaktadır: 

Boğaz Geçme Seçme Yarışları
1. Boğaz Geçme Yarışları’na S7, S8, S9, S10 sınıflardaki sporcular katılabilirler.

2. TMOK tarafından, Federasyonumuza yarışma için 10 kadın ve 10 erkek sporcu kontenjanı verildiği için ön başvurunun fazla olması durumunda tüm katılımcılar, (daha önce Boğaz Geçme Yarışları’na katılıp bitirseler dahi) bu seçme yarışmasına katılmak zorundadır.

3. Sporcular seçme yarışlarında 800 m serbest stil yüzdürülüp, zaman derecelerine göre sıralama belirlenecektir.

4. Sporcular seçme yarışmasında 800 m mesafeyi, 20.00 dakikanın altında yüzmek zorundadırlar. 20.00 dakikada yarışı tamamlayamayan sporcular, durdurulacak ve yarışın bittiği söylenerek sudan çıkarılacaktır.

5.
Seçme yarışmalarına katılacak sporcuların Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) yüzme branşı ferdi veya kulüp sporcu lisansları ile katılmak zorundadırlar. (Yabancı uyruklu sporcular sağlık raporu, kimlik ve engel raporlarını ibraz ederek katılabilirler.)

6. Seçme yarışmasına katılmak isteyen 18 yaş altı sporcularımız için veli izin belgesi alınacaktır. 

7. Yarışı zamanında tamamlayan sporcular içinden Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu gözlemcileri tarafından Boğaz Geçme Yarışları’nda sorunsuz yüzecekleri kanaat getirilen sporcular seçilecektir.

8.
Seçilen sporcuların isim listesi Federasyonumuzca, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’ne bildirilecektir.

9. Sporcular seçme yarışlarına kendi imkânlarıyla ya da bağlı oldukları İl Müdürlükleri’nin yardımıyla katılabilirler.

10. Seçme yarışmasına katılmak isteyen sporcularımızın, ekte sunulan başvuru formunu doldurarak, 3 Temmuz Cuma günü saat 18.00’e kadar TBESF Yüzme Teknik Kurul Başkanı Mehmet Ali Albas’ın, alialbas@hotmail.com mail adresine göndermesi gerekmektedir.

*Seçme yarışmalarından sonra Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’ne Federasyonumuzca bildirilen 20 sporcu yarışmaya katılım konularındaki işlemlerini kendileri yürütecektir. 

YARIŞMA KURALLARI: 
• T.C. Sağlık Bakanlığı’nın ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ön gördüğü önlemler geçerli olacak. (maske, fiziki mesafe, vb.) Ayrıca, Spor Genel Müdürlüğü’nün Covid-19 nedeniyle yayınlamış olduğu genelgeye uyulacaktır.

• Belirlenen seanslar için 6 yüzücü rezervasyon yapabilecek ve her kulvarda 1 kişi yüzecektir.

• Organizasyon Komitesi olarak seçmelere girecek her yüzücü, yüzme malzemelerinin tamamını kendisi getirecektir. (bone-havlu-gözlük-terlik vb.)

• Seçmelere gelirken katılımcılardan mayolarını içlerine giymeleri istenecektir.

• Soyunma odaları kullanılmayacaktır.

• Seçme alanına sadece yüzücüler alınacaktır.

• Suda ısınma yapılmayacaktır.

• Tribünler kapalı olacaktır.

• Maske kullanımı zorunlu olacaktır.

• Seçmelere katılacak yüzücüler, tesis içerisine fiziki mesafeyle alınacak ve ateş ölçümü yapılacaktır. 

Duyurular

Federasyon Başkanımız, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Ankara Şubesinin düzenlediği iftar yemeğine katıldı.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Alpaslan ERKOÇ, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Ankara Şubesinin düzenlediği iftar yemeğine katıldı.

Federasyon Başkanımız iftar yemeğinde Hakem ve gözlemcilerin Futbolun değişmez bir parçası olduğunu, büyük bir özveriyle çalıştıklarını dile getirdi. Ampute Futbol Hakem ve gözlemcilerine ligleri sorunsuz bitirdikleri için teşekkürlerini iletti.

İftar yemeğine ayrıca, Ampute Futbol Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ahmet ALANKA, Ampute Futbol Milli Takım Baş Antrenörümüz İsmail TEMİZ, Duayen hocalarımızdan Sayın Talat TOKAT, Metin TOKAT, MHK Eski Üyelerimiz Sayın Murat ILGAZ, Sayın Ali KUNAK, Sayın Sürhat MÜNİROĞLU,Eski Süper Lig hakemlerimizden Sayın Serdar ÇAKMAN, Süper Lig Gözlemcilerimizden Sayın Ali ULUYOL, Süper  Lig Yardımcı Hakemleriz Sayın Anıl USTA, Sayın Mustafa SÖNMEZ, Sayın Serkan ÇİMEN, Sayın Serkan OLGUNCAN,A klasman Gözlemcimiz Sayın Cengiz AKYÜZ katılım sağladı.

 

OKUMAYA DEVAM ET

Duyurular

Süper Lig ve 2. Lig Gol Kralları

Bitexen Ampute Futbol Süper Ligi ve 2. Ligi oynanan maçların ardından sona erdi.

Süper Lig’de Şahinbey Belediye Gençlik ve Spor Kulübü oyuncusu “Yussıf Yahaya” attığı 46 golle gol kralı olurken, 2.Lig ekiplerinden Bağcılar Engelliler Spor Kulübü oyuncusu “Alberto Epomba Fiengo Adelino” ise attığı 27 golle gol kralı oldu. Her iki sporcumuzu da tebrik ederiz.

OKUMAYA DEVAM ET

Duyurular

AMPUTE FUTBOL TÜM LİGLER KART ÇİZELGESİ

2023-2024 Sezonu Bitexen Ampute Futbol Ligleri güncel kart çizelgesi aşağıdadır;

SÜPER LİG 1.LİG VE 2.LİG KARTLAR GÜNCEL

OKUMAYA DEVAM ET

Çok Okunanlar

Copyright © 2022 Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu

P