BİZİ TAKİP ET!

PARALİMPİK YELKEN TÜRKİYE ŞAMPİYONASI SONA ERDİ

Mersin’in ev sahipliğinde düzenlenen Paralimpik Yelken Türkiye Şampiyonası sona erdi.

Öyküsü 2011yılına uzanan Bedensel Engelliler Yelken Branşı üç yıllık ara verdikten sonra 2017 yılında yeniden faaliyete başladı. 2017 yılında üç il beş tekne ve on sporcu ile başlanan branş dört yıllık süreçte ciddi bir aşama kaydetti. 2021 tarihi itibari ile yedi il 17 tekne 40 sporcu (pandemiden ötürü lisans güncellemeleri yapılmadığından ötürü sayı değişebilir.) ile Dünya Para Yelkende bizde varız diyoruz. 2017 yılından sonra yaş ortalaması da düşen sporcularımız umut veriyor. TBESF Başkanı Sayın Arif Ümit Uztürk’ün desteği, Teknik kurul ve As Başkanın gayretleri ile başarılı bir grafik çizen Yelken Branşı hızla büyümeye devam ediyor.

Mersin Valiliği himayesinde, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu, Türkiye Yelken Federasyonu ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, işbirliği ile 16-21 Eylül tarihleri arasında 12 bedensel engelli sporcunun katılımıyla Mersin’in ev sahipliğinde düzenlenen ‘Paralimpik Yelken Türkiye Şampiyonası sona erdi.

Türkiye de dördüncü kez ilimizde düzenlenen şampiyonada sporcular kadın-erkek gençler ve büyükler kategorilerinde milli takımlara seçilebilmek için kıyasıya mücadele etti. Altı gün birbirinden çekişmeli yarışlara sahne olan ’Paralimpik Yelken Türkiye Şampiyonası’ sonunda Hansa büyük kadınlarda Miray Ulaş birinci, Büşra Nur Çelik ikinci ve Serap Müge Yıldız üçüncü olurken, Hansa büyük erkeklerde H. Hüseyin Akbulut birinci, Atilla Altay ikinci, Erhan Gırgıs üçüncü, Hansa gençlerde ise Büşra Nur Çelik birinci, Furkan Erçin ikinci ve Serap Müge Yıldız üçüncü olma başarısı gösterirken, Cemal Özdiyar özel ödülleri ise H. Hüseyik Akbulut, Miray Ulaş ve Büşra Nur Çelik layık görüldü.
Paralimpik Yelken Milli takım seçmesi niteliğindeki şampiyona sonunda dereceye giren sporculara ödülleri Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Hizmetleri müdürü Osman Yıldızbakan, Spor şube müdürü Vedat Akyar ve Toroslar Gençlik hizmetleri ve spor müdürü Vedat Yüksel tarafından verilirken, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafından Türkiye şampiyonasına katkı ve desteklerinden dolayı Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir adına verilen teşekkür plaketini Spor Hizmetleri müdürü Osman Yıldızbakan’a verildi.

Şampiyona sonunda milli takımlara seçilerek ülkemizi 02-09 Ekim tarihlerinde İtalya’nın Palermo kentinde düzenlenecek olan 2021 Paralimpik Dünya Yelken Şampiyonası’nda sporcularımız, ülkemizi temsil ederek bayrağımızı göndere çekmeyi hedefliyorlar.

Kategorilere göre derece alan sporcularımız
Hanse kadınlar
1.Miray Ulaş
Hanse kadınlar
2.Büşranur Çelik
Hanse kadınlar
3.Serap Müge Yıldız

Hanse erkekler
1.Hasan Hüseyin Akbulut
Hanse erkekler
2.Atilla Altay
Hanse Erkekler
3.Erhan Girgis

Hanse gençler
1.Büşranur çelik
Hanse gençler
2.Furkan Çelik
Hanse gençler
3.Serap Müge yıldız


Duyurular

Federasyon Başkanımız, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Ankara Şubesinin düzenlediği iftar yemeğine katıldı.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Alpaslan ERKOÇ, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Ankara Şubesinin düzenlediği iftar yemeğine katıldı.

Federasyon Başkanımız iftar yemeğinde Hakem ve gözlemcilerin Futbolun değişmez bir parçası olduğunu, büyük bir özveriyle çalıştıklarını dile getirdi. Ampute Futbol Hakem ve gözlemcilerine ligleri sorunsuz bitirdikleri için teşekkürlerini iletti.

İftar yemeğine ayrıca, Ampute Futbol Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ahmet ALANKA, Ampute Futbol Milli Takım Baş Antrenörümüz İsmail TEMİZ, Duayen hocalarımızdan Sayın Talat TOKAT, Metin TOKAT, MHK Eski Üyelerimiz Sayın Murat ILGAZ, Sayın Ali KUNAK, Sayın Sürhat MÜNİROĞLU,Eski Süper Lig hakemlerimizden Sayın Serdar ÇAKMAN, Süper Lig Gözlemcilerimizden Sayın Ali ULUYOL, Süper  Lig Yardımcı Hakemleriz Sayın Anıl USTA, Sayın Mustafa SÖNMEZ, Sayın Serkan ÇİMEN, Sayın Serkan OLGUNCAN,A klasman Gözlemcimiz Sayın Cengiz AKYÜZ katılım sağladı.

 

OKUMAYA DEVAM ET

Duyurular

Süper Lig ve 2. Lig Gol Kralları

Bitexen Ampute Futbol Süper Ligi ve 2. Ligi oynanan maçların ardından sona erdi.

Süper Lig’de Şahinbey Belediye Gençlik ve Spor Kulübü oyuncusu “Yussıf Yahaya” attığı 46 golle gol kralı olurken, 2.Lig ekiplerinden Bağcılar Engelliler Spor Kulübü oyuncusu “Alberto Epomba Fiengo Adelino” ise attığı 27 golle gol kralı oldu. Her iki sporcumuzu da tebrik ederiz.

OKUMAYA DEVAM ET

Duyurular

AMPUTE FUTBOL TÜM LİGLER KART ÇİZELGESİ

2023-2024 Sezonu Bitexen Ampute Futbol Ligleri güncel kart çizelgesi aşağıdadır;

SÜPER LİG 1.LİG VE 2.LİG KARTLAR GÜNCEL

OKUMAYA DEVAM ET

Çok Okunanlar

Copyright © 2022 Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu

P