BİZİ TAKİP ET!

Hedefi Dünya Şampiyonluğu

Milli halterci İzzettin Kanat: “Hedefler bitmiyor, ilk düşüncem Dünya Şampiyonası’nda madalya kazanmak”

En son Bedensel Engelliler Avrupa Halter Şampiyonası’nda gümüş madalya kazanan İzzettin Kanat, Dünya Şampiyonası için hazırlıklarını sürdürüyor…

     Milli halterci İzzettin Kanat: "Hedefler bitmiyor, ilk düşüncem Dünya Şampiyonası’nda madalya kazanmak"  Bedensel Engelliler Avrupa Halter Şampiyonası’nda 65 kiloda gümüş madalyanın sahibi olan İzzettin Kanat, Dünya Şampiyonası için hazırlıklarını sürdüyor.

     İzzettin Kanat, yaptığı açıklamada, Avrupa Şampiyonası’nın ardından dinlenme dönemini geçirdiğini, Ramazan Bayramı’nın ardından yoğun tempoyla Dünya Şampiyonası için çalışmalarını sürdüreceğini söyledi. 2012 Paralimpik Oyunları’nda 4. olduğunu hatırlatan Kanat, şöyle konuştu: "Londra’da soğuk algınlığı nedeniyle kilo kaybı yaşamıştım ve istediğim dereceyi yapamadım. 5 kilo ile üçüncülüğü kaçırmıştım. Ancak bu bana büyük bir ders oldu. İnşallah 2016’da Rio’da kaçırdığım madalyayı kazanırım. Onun öncesinde Dünya Şampiyonası var. Hedefler bitmiyor, ilk düşüncem Dünya Şampiyonası’nda madalya kazanmak. Hazırlıklarımı milli takımdan arkadaşım Ebru Başar ile sürdürüyorum. Buradaki arkadaşlarımın desteği bana artı bir güç veriyor." Kanat, engelli olduğunu hiç aklına getirmediğini ve istediği şeyleri yaptığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yaklaşık 20 yıldır spor yapıyorum. İlk dönemde sadece keyif için spora başladım, yarışma ve madalya kazanma düşüncem yoktu. Daha sonra antrenörlerimin katkılarıyla yarışmalarda mücadele etmeye başladım. Elbette elde ettiğim başarılarla bu süreklilik kazandı. Adeta bir meslek edindim ve halteri bırakamıyorum."

     Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonu’nun geç kurulmasına rağmen önemli bir noktaya geldiğini bildiren Kanat, "İran’ın bile 80’li yıllarda federasyonu vardı. İlk başlarda biz halter müsabakalarına 2-3 sporcu ile giderken diğer ülkelerin 10-15 haltercisi vardı. Ancak biz de kısa sürede diğer ülkelere yetiştik. Başarılarımızı sürdürüyoruz. Zaten desteğimiz de her geçen gün artıyor. İstanbul’un 2020 adaylığı nedeniyle bu destekler devam edecek" dedi.

Duyurular

Federasyon Başkanımız, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Ankara Şubesinin düzenlediği iftar yemeğine katıldı.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Alpaslan ERKOÇ, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Ankara Şubesinin düzenlediği iftar yemeğine katıldı.

Federasyon Başkanımız iftar yemeğinde Hakem ve gözlemcilerin Futbolun değişmez bir parçası olduğunu, büyük bir özveriyle çalıştıklarını dile getirdi. Ampute Futbol Hakem ve gözlemcilerine ligleri sorunsuz bitirdikleri için teşekkürlerini iletti.

İftar yemeğine ayrıca, Ampute Futbol Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ahmet ALANKA, Ampute Futbol Milli Takım Baş Antrenörümüz İsmail TEMİZ, Duayen hocalarımızdan Sayın Talat TOKAT, Metin TOKAT, MHK Eski Üyelerimiz Sayın Murat ILGAZ, Sayın Ali KUNAK, Sayın Sürhat MÜNİROĞLU,Eski Süper Lig hakemlerimizden Sayın Serdar ÇAKMAN, Süper Lig Gözlemcilerimizden Sayın Ali ULUYOL, Süper  Lig Yardımcı Hakemleriz Sayın Anıl USTA, Sayın Mustafa SÖNMEZ, Sayın Serkan ÇİMEN, Sayın Serkan OLGUNCAN,A klasman Gözlemcimiz Sayın Cengiz AKYÜZ katılım sağladı.

 

OKUMAYA DEVAM ET

Duyurular

Süper Lig ve 2. Lig Gol Kralları

Bitexen Ampute Futbol Süper Ligi ve 2. Ligi oynanan maçların ardından sona erdi.

Süper Lig’de Şahinbey Belediye Gençlik ve Spor Kulübü oyuncusu “Yussıf Yahaya” attığı 46 golle gol kralı olurken, 2.Lig ekiplerinden Bağcılar Engelliler Spor Kulübü oyuncusu “Alberto Epomba Fiengo Adelino” ise attığı 27 golle gol kralı oldu. Her iki sporcumuzu da tebrik ederiz.

OKUMAYA DEVAM ET

Duyurular

AMPUTE FUTBOL TÜM LİGLER KART ÇİZELGESİ

2023-2024 Sezonu Bitexen Ampute Futbol Ligleri güncel kart çizelgesi aşağıdadır;

SÜPER LİG 1.LİG VE 2.LİG KARTLAR GÜNCEL

OKUMAYA DEVAM ET

Çok Okunanlar

Copyright © 2022 Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu

P