BİZİ TAKİP ET!

Bakan Kılıç, Ampute Futbol Milli Takımı’nı kabul etti (video)

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Meksika’da 30 Kasım – 7 Aralık tarihlerinde düzenlenen Ampute Futbol Dünya Şampiyonası’nda üçüncü olan Milli Takım sporcularını kabul etti.

Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, Meksika’da 30 Kasım – 7 Aralık tarihlerinde düzenlenen Ampute Futbol Dünya Şampiyonası’nda üçüncü olan Milli Takım sporcularını kabul etti.

Bakan Çağatay Kılıç, Milli sporcularla Dünya Şampiyonası için Meksika’ya yola çıkmadan önce bir araya geldiğini hatırlatarak, “Çok iyi bir dereceyle döneceğinizi söylemiştiniz. Çok şükür sözünüzü tuttunuz. Hem inanmışlığınız hem de ortaya koymuş olduğunuz azim ve mücadeleden dolayı birçok kişiye örnek oldunuz. İstikrarlı bir çıkışınız var. Yıllar yılı yaptığınız ve katıldığınız şampiyonalarda, 2003 yılından bu yana dereceleriniz var. Arttırarak da devam ediyorsunuz ve bizleri gerçekten mutlu ediyorsunuz” diye konuştu.

Milli takım sporcularını tebrik eden Bakan Çağatay Kılıç sözlerini şöyle sürdürdü:

“ Ayağınızın tozuyla Meksika’dan gelip bizi ziyaret ettiniz. Aldığınız dereceden dolayı hepimiz sizlerle gurur duyuyoruz.Ülkemizin 2002 yılından bu yana değişimi, dönüşümü içinde sportik anlamda verilen desteklerin ,yapılan tesislerin başarınızda payı olduğunu düşünüyorum. Sizlere sunduğumuz ve sunmaya çalıştığımız bu imkanları iyi değerlendirdiğiniz için de ayrıca teşekkür ediyorum.”

Ampute Futbol Takımı Milli sporcularının 77 milyon vatandaşa örnek olduğunu söyleyen Bakan Çağatay Kılıç, “Artık Ampute 1. Ligi’de var. Orada da mücadeleler devam ediyor. Kardeşleriniz, arkadaşlarınız orada da kendilerini ispatlıyor. Ben başarılarınızın artarak devam edeceğine inanıyorum. Paralimpik branşlarda birçok sporcu arkadaşımızın ülkemizi gelecekte daha büyük ve sürekli olan başarılarla temsil edeceğini düşünüyorum. Programlı disiplinli, kendini geliştiren, dünyadaki sporu ve rakiplerini takip ederek kendini müsabakalara hazırlayan amatör ruhlu profesyonel yapıyla yolunuza devam edeceğinize inanıyorum” dedi. Bakan Çağatay Kılıç, şöyle devam etti:

“Sizlerin azmini ve hayata bağlılığını gören gençlerimiz, kardeşlerimiz, ağabeyleriniz ablalarınız hayatla ilgili olan düşüncelerini çok daha olumlu yaşayacaklar. Tabii ki engellilerle ilgili her konuyu çözebilmiş değiliz ama iyi bir yoldayız. Düne nazaran iyi bir noktadayız, yarın daha iyi olacağız. Sizlerin de bu konuda katkılarını bekliyoruz. Bu azimle engellerin engel olmadığını göstererek yolunuza devam edeceksiniz inşallah. Bugüne kadar olduğu gibi bizde sizlere verebileceğimiz ne destek varsa vermeye devam edeceğiz. Başbakanımızın sizleri yolcu ederken ki sözlerini hatırlıyorsunuz, Cumhurbaşkanımızın zaten sporla ilgili olan her konuya yaklaşımını da biliyorsunuz. Dolayısıyla ben de bu duygu ve düşünceyle hepinizi bir kere daha selamlıyorum. Çok daha aydınlık bir geleceğe hep birlikte, el ele, omuz omuza yürüyeceğimizi biliyorum. Milletimize yaşatmış olduğunuz gururdan ve mutluluktan dolayı hepinize teşekkür ediyorum.”

Milli futbolcuların kazandıkları 3.lük kupasını Bakan Çağatay Kılıç’a hediye ettiği kabule, Bakanlık Müsteşarı Faruk Özçelik, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Demirhan Şerefhan, Teknik Kurul Başkanı Tufan Öktüren, Teknik Direktör Halil İbrahim Köprülü de katıldı.

Haberin Videosu için lütfen Tıklayınız.


 

Duyurular

Federasyon Başkanımız, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Ankara Şubesinin düzenlediği iftar yemeğine katıldı.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Alpaslan ERKOÇ, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Ankara Şubesinin düzenlediği iftar yemeğine katıldı.

Federasyon Başkanımız iftar yemeğinde Hakem ve gözlemcilerin Futbolun değişmez bir parçası olduğunu, büyük bir özveriyle çalıştıklarını dile getirdi. Ampute Futbol Hakem ve gözlemcilerine ligleri sorunsuz bitirdikleri için teşekkürlerini iletti.

İftar yemeğine ayrıca, Ampute Futbol Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ahmet ALANKA, Ampute Futbol Milli Takım Baş Antrenörümüz İsmail TEMİZ, Duayen hocalarımızdan Sayın Talat TOKAT, Metin TOKAT, MHK Eski Üyelerimiz Sayın Murat ILGAZ, Sayın Ali KUNAK, Sayın Sürhat MÜNİROĞLU,Eski Süper Lig hakemlerimizden Sayın Serdar ÇAKMAN, Süper Lig Gözlemcilerimizden Sayın Ali ULUYOL, Süper  Lig Yardımcı Hakemleriz Sayın Anıl USTA, Sayın Mustafa SÖNMEZ, Sayın Serkan ÇİMEN, Sayın Serkan OLGUNCAN,A klasman Gözlemcimiz Sayın Cengiz AKYÜZ katılım sağladı.

 

OKUMAYA DEVAM ET

Duyurular

Süper Lig ve 2. Lig Gol Kralları

Bitexen Ampute Futbol Süper Ligi ve 2. Ligi oynanan maçların ardından sona erdi.

Süper Lig’de Şahinbey Belediye Gençlik ve Spor Kulübü oyuncusu “Yussıf Yahaya” attığı 46 golle gol kralı olurken, 2.Lig ekiplerinden Bağcılar Engelliler Spor Kulübü oyuncusu “Alberto Epomba Fiengo Adelino” ise attığı 27 golle gol kralı oldu. Her iki sporcumuzu da tebrik ederiz.

OKUMAYA DEVAM ET

Duyurular

AMPUTE FUTBOL TÜM LİGLER KART ÇİZELGESİ

2023-2024 Sezonu Bitexen Ampute Futbol Ligleri güncel kart çizelgesi aşağıdadır;

SÜPER LİG 1.LİG VE 2.LİG KARTLAR GÜNCEL

OKUMAYA DEVAM ET

Çok Okunanlar

Copyright © 2022 Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu

P