BİZİ TAKİP ET!

16. Para Atletizm Tunus Grand Prix Sona Erdi

23-29 Haziran tarihlerinde düzenlenen 16. Para Atletizm Tunus Grand Prix sona erdi. World Para Atletics serisinin 5. ayağı ayrıca para Atletizm branşında en eski ve köklü organizasyonlarından biri olan Grandprix’e 27 ülkeden 450 sporcu katıldı. Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Para Atletizm Milli takımı 4 Altın, 4 Gümüş, 1 Bronz toplamda 9 madalya ile yarışmayı noktaladı.

Yüksek atlama kategorisinde Abdullah Ilgaz 1.93’lük derecesi ile Türkiye rekoru kırdı ve yarışmayı 1. sırada tamamlayarak altın madalya kazandı. Gökhan Akın ise kendi en iyi derecesini egale ederek 3.oldu ve bronz madalya kazandı. Muhammet Khalvandi 51.33 metre cirit atarak Dünya Rekorunun 9 cm gerisinde kaldı. En yakın rakibine 7 metre 27 santimetre fark atan Khalvandi altın madalya kazandı. Dünya sıralamasında yılın en üst basamağına çıktı.

Zübeyde Süpürgeci, Zeynep Acet ile birlikte yarıştığı 400 Metre kategorisinde 1.01.13’lük derecesi ile birinci olurken Zeynep Acet 1.08.20’lik derecesi ile ikinci olarak gümüş madalya kazandı. Erkekler Cirit atmada Muhsin Kaedi 31.64 metrelik derecesi ile sıralamada ikinci olarak gümüş madalya kazandı. 100 Metre Kadınlar kategorisinde Zübeyde Süpürgeci Altın madalya alırken Zeynep Acet yarışmayı 2.sırada tamamlayarak gümüş madalyanın sahibi oldu. Son gün yapılan cirit atma yarışmasında umut vadeden genç sporcumuz Gürkan Uncuoğlu kendi en iyi derecesini yaparak 2.oldu.

TBESF Başkanı Muaz Ergezen Sporcuları kutladı.
Ergezen, ’’Tunus’ta büyük bir başarıya imza atan Para Atletizm Milli Takımımızı kutluyorum. Birbirinden zor ve meşakkatli kategorilerde alınan bu başarılar tesadüf değil. Arkasında durmadan çalışmanın ve gayretin izleri var. Biz tam bir spor ülkesiniz, her branşta her yarışmada ödüllerin en büyük adayı biziz. Sıkı çalışarak kazanılan bu başarı için bütün kafilemizi kutluyorum’’ ifadelerini kullandı.

Duyurular

Federasyon Başkanımızdan Bayram Tebriği

Federasyon Başkanımız Alpaslan Erkoç, Tüm Camiamızın bayramını kutladığını dile getirdi.

“Tüm Spor Kulüpleri Başkanları, Yöneticileri, Antrenörleri, Sporcuları, Takımlarımızı ve Milli takımımızı oluşturan destek personelleri, sağlık ekipleri, Hakemlerimiz, Gözlemcilerimiz, tüm kurullarımızın, federasyonumuza destek veren tüm sponsor firmalarımızın Ramazan Bayramını en içten dileklerimle kutlar, hayırlı bayramlar dilerim.”

OKUMAYA DEVAM ET

Duyurular

Sponsorlarımızdan Vestel Yetkilileri Kampımızı ziyaret etti.

Avrupa Şampiyonası’na hazırlık sürecinde Riva’da bulunan Milli Takımımıza Vestel CMO’su-Vestel Pazarlama Genel Müdürü Duygu Badem Uylukçuoğlu ve Marka İletişim, Deneyim ve İş Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Osman Badur moral ziyaretinde bulundu.

Türkiye’nin gururu Milli Takımımızın Avrupa Şampiyonası’nda başarılı olması için yoğun bir şekilde çalıştığı bu süreçte, Vestel’in üst düzey yöneticileri takımımızı ziyaret ederek moral verdi. Ziyaret sırasında Duygu Badem Uylukçuoğlu ve Osman Badur, Milli Takımımıza başarılar dileyerek, oyuncuların ve teknik ekibin hedeflerine ulaşmaları için desteklerini sundular.

Duygu Badem Uylukçuoğlu; Vestel olarak, Türk sporuna ve Milli Takımımıza olan desteğimizi sürdürüyor ve bu tür önemli organizasyonlarda milli ruhu ve birliği güçlendirmeye devam ediyoruz. Sporun birleştirici gücüne inanan Vestel ailesi olarak, Milli Takımımızın Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyoruz.

Milli Takımımıza ve teknik ekibine başarılar diler, Avrupa Şampiyonası’nda elde edecekleri başarılar için sabırsızlıkla beklediğimizi belirtiriz.

OKUMAYA DEVAM ET

Duyurular

Kahramanmaraş Ampute Spor Kulübü Lig Üçüncüsü

Bitexen Ampute Futbol 1.Lig Üçüncüsü; Kahramanmaraş Ampute Spor Kulübü, 14 hafta boyunca kıyasıya rekabetin sürdüğü 1.ligde Sezon sonunda 28 puan alarak üçüncü olan Kahramanmaraş Ampute Spor Kulübü Başkanı, yöneticileri ve Sporcularını tebrik ediyoruz. Gelecek sezonda başarılar diliyoruz.

OKUMAYA DEVAM ET

Çok Okunanlar

Copyright © 2022 Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu

P