BİZİ TAKİP ET!

AVRUPA OTURARAK VOLEYBOL ŞAMPİYONASI HEYECANI BAŞLIYOR

Uzun zamandır heyecanla beklenen Oturarak Voleybol Avrupa Şampiyonası, 17-23 Ekim 2021 tarihlerinde Antalya’nın Kemer İlçesinde yapılacak olup, ilk defa Kadın Milli takımımızın da yer alacağı 17 ülkeden toplamda 27 milli takıma ev sahipliği yapacağız.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafından ev sahipliği yapılacak olan “Avrupa Oturarak Voleybol Şampiyonası 2021”, 17-23 Ekim tarihleri arasında, Kemer – Antalya’da düzenlenecektir. Toplam 17 farklı ülkeden, 16’sı erkek; 11’i kadın olmak üzere, 27 milli takımın katılacağı turnuva, Covid-19 salgını bağlamında alınan sıkı önlemler altında gerçekleştirilecek. Ülkemiz turnuvada hem erkek hem de kadın milli takımları ile temsil edilecek.

Turnuvanın resmi açılışı, 16 Ekim tarihinde düzenlenecek törenle gerçekleştirilecek. Törende, Federasyonumuzun ödüllü tekerlekli sandalye dans mili takımı sporcularının gösterileri ve halk dansları gösterileri yer alacak.

Avrupa Şampiyonası, aynı zamanda bir dizi önemli yan etkinliğe de sahne olacak. Avrupa’da oturarak voleybolun gelecek vizyonunu şekillendirecek ve ilgili paydaşların, ParaVolley Europe yetkili komisyon temsilcileri ile üç farklı çalıştay gerçekleştirecekleri “Strateji Günü” ve bunu takiben, seçimli “Olağan Genel Kurul” da 15 Ekim tarihinde düzenlenecek.

Şampiyonanın son günleri ise bir başka önemli etkinliği içerecek. World ParaVolley tarafından açılacak olan uluslararası hakem kursu ile ülkemizden ve Avrupa’nın farklı ülkelerinden gelecek aday uluslararası hakemlere teorik ve pratik eğitimler verilecek. Yapılacak sınav ve saha denemelerinde başarılı olacak hakemler, uluslararası müsabakalarda görev alabilecek.

Şampiyonada ilk maçlar ve diğer günlere ait ayrıntılı maç programı, şampiyona internet sayfası olan “https://ec2021.paravolley.eu” adresinde yer alacak. Turnuvadaki tüm maçlar, ParaVolley Europe ve Federasyonumuz YouTube sayfaları üzerinden ve turnuva resmi sayfasından canlı olarak yayınlanacak. Ayrıca canlı skorlara ve istatistiklere, yine aynı internet sayfası üzerinden erişilebilecek.
Başta milli takımlarımız olmak üzere, Avrupa Şampiyonasına katılan tüm takımlara, hakemlere ve görevlilere başarılar dileriz.
Bu şampiyonada eşleşmeler şu şekilde olacaktır:

Eşleşmeler şu şekilde gerçekleşti:

Erkeklerde 16 takım kendi arasında bu dört grup;
Erkekler;
A Grubu; Türkiye, Almanya, Sırbistan, Fransa,
B Grubu: Ukrayna, Letonya, Hollanda, İtalya
C Grubu: Bosna Hersek, Polonya, Macaristan, Gürcistan
D Grubu: Rusya, Hırvatistan, Slovenya, Çekya

Kadınlarda ise toplamda 11 takım yer alırken ilk 6 grup;
Kadınlar;
A Grubu: Türkiye, Finlandiya, Slovenya, Hırvatistan, Almanya ve Polonya
B Grubu: Rusya, İtalya, Ukrayna, Macaristan, Hollanda

Duyurular

Federasyon Başkanımız, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Ankara Şubesinin düzenlediği iftar yemeğine katıldı.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Alpaslan ERKOÇ, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Ankara Şubesinin düzenlediği iftar yemeğine katıldı.

Federasyon Başkanımız iftar yemeğinde Hakem ve gözlemcilerin Futbolun değişmez bir parçası olduğunu, büyük bir özveriyle çalıştıklarını dile getirdi. Ampute Futbol Hakem ve gözlemcilerine ligleri sorunsuz bitirdikleri için teşekkürlerini iletti.

İftar yemeğine ayrıca, Ampute Futbol Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ahmet ALANKA, Ampute Futbol Milli Takım Baş Antrenörümüz İsmail TEMİZ, Duayen hocalarımızdan Sayın Talat TOKAT, Metin TOKAT, MHK Eski Üyelerimiz Sayın Murat ILGAZ, Sayın Ali KUNAK, Sayın Sürhat MÜNİROĞLU,Eski Süper Lig hakemlerimizden Sayın Serdar ÇAKMAN, Süper Lig Gözlemcilerimizden Sayın Ali ULUYOL, Süper  Lig Yardımcı Hakemleriz Sayın Anıl USTA, Sayın Mustafa SÖNMEZ, Sayın Serkan ÇİMEN, Sayın Serkan OLGUNCAN,A klasman Gözlemcimiz Sayın Cengiz AKYÜZ katılım sağladı.

 

OKUMAYA DEVAM ET

Duyurular

Süper Lig ve 2. Lig Gol Kralları

Bitexen Ampute Futbol Süper Ligi ve 2. Ligi oynanan maçların ardından sona erdi.

Süper Lig’de Şahinbey Belediye Gençlik ve Spor Kulübü oyuncusu “Yussıf Yahaya” attığı 46 golle gol kralı olurken, 2.Lig ekiplerinden Bağcılar Engelliler Spor Kulübü oyuncusu “Alberto Epomba Fiengo Adelino” ise attığı 27 golle gol kralı oldu. Her iki sporcumuzu da tebrik ederiz.

OKUMAYA DEVAM ET

Duyurular

AMPUTE FUTBOL TÜM LİGLER KART ÇİZELGESİ

2023-2024 Sezonu Bitexen Ampute Futbol Ligleri güncel kart çizelgesi aşağıdadır;

SÜPER LİG 1.LİG VE 2.LİG KARTLAR GÜNCEL

OKUMAYA DEVAM ET

Çok Okunanlar

Copyright © 2022 Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu

P