BİZİ TAKİP ET!

Atıcılık

Bedensel Engelli Atıcılık branşı 2002 yılında E.Alb.Nevzat YAMAÇ ve E.Gazi Yzb.Korhan YAMAÇ’ın girişim ve önderliklerinde faaliyete geçmiştir.

Bedensel Engelli Atıcılık branşı 2002 yılında E.Alb.Nevzat YAMAÇ ve E.Gazi Yzb.Korhan YAMAÇ’ın girişim ve önderliklerinde faaliyete geçmiştir. 2002 Nisan ayında Ankara’da 30 kişinin katılımı ile havalı silahlar branşında ilk seçme müsabakası düzenlendikten sonra seçilen 15 kişi Çankırı’da Eğitim Kampına alındı.İlk Yurt dışı müsabakası Güney Korede Dünya Şampiyonasında barajı geçen Kara Kuvvetleri Gücünden Gazi Yzb.Korhan YAMAÇ 10m.Havalı Tabanca ve 50 m.Serbet tabanca branşında, Diyarbakır Bölgesinden Muhittin CEMİLOĞLU 50 m.tüfek branşında katılmışlardır. Bu yarışmada Korhan YAMAÇ 50m.Tabanca dalında finale kalarak 8.olmuşlardır. 2003 yılında Polonya’da düzenlenen Bedensel Engelliler Atıcılık Avrupa Şampiyonasında Korhan YAMAÇ 25mtabancada 2,lik ve 50mtabanca branşında 3.lük elde etmiştir. 2004 yılında Atina’da düzenlenen Paralimpik Oyunlarında Korhan YAMAÇ 10m.tabacanda 4.lük 50m.tabancada 3.lük 25m tabanca’da Dünya ve Paralimpik rekoru kırarak 1.lik elde etmiştir.Bu madalyalar Paralimpik Oyunlarında kazanılan tarihimizin ilk madalyalarıdır.

Duyurular

Türkiye: 6 – Özbekistan: 1

İkinci Hazırlık karşılaşmasında Asya kıtasının güçlü ekiplerinden Özbekistan ile karşı karşıya gelen Ampute Futbol Milli takımımız, Rahmi, Ömer ve Fatih Şentürk’ün attığı ikişer golle sahadan 6-1 üstün ayrıldı. Böylelikle İngiltere’den sonra ikinci hazırlık maçımız olan Özbekistan Milli takımını da yenmeyi başardık.

OKUMAYA DEVAM ET

Duyurular

Vefat&Başsağlığı

Manisa bölgesi klasman hakemimiz Yusuf Bulut’u antrenmanda geçirdiği kalp krizi nedeniyle maalesef kaybettik camiamızın başı sağolsun.

OKUMAYA DEVAM ET

Duyurular

Türkiye-Özbekistan Maçı Canlı Yayın

24.04.2024 tarihinde saat 17:00’da oynanacak olan Türkiye – Özbekistan hazırlık karşılaşması aşağıdaki linkten canlı olarak yayınlanacaktır.

 

OKUMAYA DEVAM ET

Çok Okunanlar

Copyright © 2022 Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu

P