BİZİ TAKİP ET!

TBESF Yelken Türkiye Şampiyonası

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonunun 2022 yılı faaliyet programında yer alan Bedensel Engelli Yelken Türkiye Şampiyonası 05-11 Eylül 2022 tarihleri arasında Adana’da yapılacaktır. Söz konusu yarışlar aynı zamanda 2022 yılında katılacağımız uluslararası yarışlar için Milli Takım seçme yarışıdır.


Yarışlar her kulüpten en fazla 5 sporcunun katılımına açıktır.

1. KURALLAR
1.1 Yarışlarda World Sailing yelken yarış kuralları (RRS) geçerlidir.
1.2 TBESF Sporcu lisans ve vize talimatı
1.3 TBESF Disiplin suçları ve ceza talimatı
1.4 TBESF Destek botu talimatı
1.5 TBESF Antrenör talimatı
1.6 Yarışlar sınıf kuralları ile yayınlanacak ek yarış talimatları uyarınca yapılacaktır.

2. YARIŞ FORMATI
Yarışın formatı, ek yarış talimatı ile kayıt günü bildirilecek ve sporculara anlatılacaktır.

Yarışlar 3 kategoride gerçekleşecektir.
Erkekler
Kadınlar
Gençler

3.KAYITLAR

3.1 Türkiye Şampiyonasına katılan sporculara TBESF tarafından kontenjan verilecektir.
3.2 Kontenjan her kulüpten yarışlara katılacak en fazla 5 sporcu ile sınırlandırılmıştır.
3.3 Yarışlarda kontenjan dahili sporcu, antrenör ve görevlilerin konaklama ve yemekleri TBESF tarafından karşılanacaktır.
3.4 Ön Kayıtlar en geç 22 Ağustos 2022 Saat: 17.00’a kadar tbesf.niluferbeyza@gmail.com mail adresine bildirilerek yapılacaktır. Söz konusu mail adresinden teyit maili gelmesi sureti ile ön kayıt kesinleşecektir.

3.5 2022 yılı vizeli Lisansı olmayan sporcuların kayıtları kabul edilmeyecek ve yarışlar katılamayacaklardır.

4.PROGRAM

05 Eylül Pazartesi 09.00 İntikal ve Kayıtlar
10.30 Sporcu ve antrenör toplantısı
13.00 İlk start saati
06 Eylül Salı 10:30 İlk start saati
07 Eylül Çarşamba. 10:30 İlk start saati
08 Eylül Perşembe 10:30 İlk Start saati
09 Eylül Cuma 10:30 İlk Start saati
10 Eylül Cumartesi 10:30 İlk Start saati
11 Eylül Pazar 10:30 İlk Start saati
14:00 Son uyarı işareti
16:00 Ödül töreni

Yarış Üssü

ADANA

5. KONAKLAMA
Daha sonra bildirilecektir.

6.YARIŞ TALİMATLARI
Yarış Ofisi Duyuru Panosunda asılacaktır.
UYGULANACAK ROTALAR Ek Yarış Talimatı ile birlikte Duyuru Panosunda ilan edilecektir.

7. CEZA SİSTEMİ
7.1. RRS Bölüm 2 Kurallarının ihlalinde, Kural 44 uygulanacaktır.
7.2. Protesto Kurulunun kararları RRS 70.5 gereği nihaidir, temyiz edilemez.
7.3. Yarışlar öncesinde, esnasında ve sonrasında Yarış ve Protesto Kurulları, antrenör botlarını kontrol edebilir. Talimata uygun donanımı bulunmayan antrenörlerin görev yapmalarını engelleyebilir.

8.SORUMLULUK
Yarışmacılar tamamen kendi şahsi sorumlulukları altında yarışa katılırlar. TBESF, Yarış Kurulu ve organizatör, yarıştan önce, yarış esnasında ve sonrasında oluşacak her türlü can ve mal hasarından ve/veya kaybından ötürü sorumluluk kabul etmez. Yarışa kaydını yaptıran her yarışmacı bu hususu peşinen kabul eder.
8.1. 18 yaşından küçük sporcuların kayıt formunda kendi imzasının yanı sıra velisinin ve/veya idarecisinin imzasının da bulunması zorunludur.

9.DİĞER HUSUSLAR
9.1. 2022 yılında yapılacak olan Avrupa ve Dünya Şampiyonaları ile ilgili tarih ve yer bilgileri henüz kesin olmayıp, World Sailing tarafından açıklandığında sporcu ve antrenörlere bildirilecektir.
9.2. Görevli hakemlerin konaklama ve yemekleri TBESF tarafından karşılanacak olup günlük hakem harcırahları Türkiye Yelken Federasyonu Hizmet Bedelleri baz alınarak yarış sonrasında hesaplarına yatırılacaktır.

10. ÖNEMLİ NOT:
Yarış sonuçlarına göre genel sıralamada en iyi ilk 1 Erkek ve 1 Kadın sporcu Milli Takıma seçilerek uluslararası yarışlara (Dünya Şampiyonası) katılacaktır.
1 Genç sporcu için kontenjan açılabilecek ve TBESF yarışlara, seçme sisteminde belirtilen sporcu kontenjanı kullanma hakkını saklı tutacaktır.
TBESF Yarış yerindeki hava şartlarına ve/veya Milli Takım antrenörü raporuna göre sporcu sayısını azaltma hakkını saklı tutacaktır.

PARA YELKEN MİLLİ TAKIM SEÇME SİSTEMİ DETAYLARI İNDİRİLEBİLİR İÇERİK OLARAK SUNULMUŞTUR.

TÜRKİYE BEDENSEL ENGELLİLER SPOR FEDERASYONU BAŞKANLIĞI

Duyurular

Federasyon Başkanımızdan Bayram Tebriği

Federasyon Başkanımız Alpaslan Erkoç, Tüm Camiamızın bayramını kutladığını dile getirdi.

“Tüm Spor Kulüpleri Başkanları, Yöneticileri, Antrenörleri, Sporcuları, Takımlarımızı ve Milli takımımızı oluşturan destek personelleri, sağlık ekipleri, Hakemlerimiz, Gözlemcilerimiz, tüm kurullarımızın, federasyonumuza destek veren tüm sponsor firmalarımızın Ramazan Bayramını en içten dileklerimle kutlar, hayırlı bayramlar dilerim.”

OKUMAYA DEVAM ET

Duyurular

Sponsorlarımızdan Vestel Yetkilileri Kampımızı ziyaret etti.

Avrupa Şampiyonası’na hazırlık sürecinde Riva’da bulunan Milli Takımımıza Vestel CMO’su-Vestel Pazarlama Genel Müdürü Duygu Badem Uylukçuoğlu ve Marka İletişim, Deneyim ve İş Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Osman Badur moral ziyaretinde bulundu.

Türkiye’nin gururu Milli Takımımızın Avrupa Şampiyonası’nda başarılı olması için yoğun bir şekilde çalıştığı bu süreçte, Vestel’in üst düzey yöneticileri takımımızı ziyaret ederek moral verdi. Ziyaret sırasında Duygu Badem Uylukçuoğlu ve Osman Badur, Milli Takımımıza başarılar dileyerek, oyuncuların ve teknik ekibin hedeflerine ulaşmaları için desteklerini sundular.

Duygu Badem Uylukçuoğlu; Vestel olarak, Türk sporuna ve Milli Takımımıza olan desteğimizi sürdürüyor ve bu tür önemli organizasyonlarda milli ruhu ve birliği güçlendirmeye devam ediyoruz. Sporun birleştirici gücüne inanan Vestel ailesi olarak, Milli Takımımızın Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyoruz.

Milli Takımımıza ve teknik ekibine başarılar diler, Avrupa Şampiyonası’nda elde edecekleri başarılar için sabırsızlıkla beklediğimizi belirtiriz.

OKUMAYA DEVAM ET

Duyurular

Kahramanmaraş Ampute Spor Kulübü Lig Üçüncüsü

Bitexen Ampute Futbol 1.Lig Üçüncüsü; Kahramanmaraş Ampute Spor Kulübü, 14 hafta boyunca kıyasıya rekabetin sürdüğü 1.ligde Sezon sonunda 28 puan alarak üçüncü olan Kahramanmaraş Ampute Spor Kulübü Başkanı, yöneticileri ve Sporcularını tebrik ediyoruz. Gelecek sezonda başarılar diliyoruz.

OKUMAYA DEVAM ET

Çok Okunanlar

Copyright © 2022 Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu

P