BİZİ TAKİP ET!

Sağlık Raporları Usul ve Esasları Hakkında Yönerge

Sağlık Raporları Usul ve Esasları Hakkında Yönerge’nin ”Ortak Hükümler” başlıklı 42’nci maddesinin 7. bendi gereğince;

”Sporcu lisansı için sağlık raporu almak üzere başvuran kişiler, Gençlik ve Spor Bakanlığı Birimlerinde aldıkları sevk belgesi ile hizmet sunucularına başvurur. Sporcu lisansı dışında sosyal faaliyet amaçlı spor faaliyeti için sağlık raporu alınması zorunlu değldir. Kişilerden alınacak beyan formu ile spor faaliyetlerine katılım sağlanabilir.” hükmü getirilmiştir.

Buna göre;
 

Spor federasyonlarının faaliyetlerine katılmak üzere ”sporcu lisansı” alacak kişiler ile okul spor faaliyetlerine katılmak üzere ”sporcu öğrenci lisansı” alacak kişilerin sağlık raporu alabilmesi için Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı birimlerden sevk almaları gerekmektedir. 

Söz konusu sevk işlemi e-Devlet Kapısı üzerinden veya Gençlik ve Spor İl ve İlçe Müdürlükleri tarafından Spor Bilgi Sistemi üzerinden yapılabilmektedir. 

Sporcu lisansı ve sporcu öğrenci lisansları için alınacak sağlık raporları, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Bilgi Sistemi ekranından elektronik olarak görüntülenecektir. 

Örnek sevk kağıdı ve sevk işlem süreci ekte yer almaktadır. 

Duyurular

Türkiye: 6 – Özbekistan: 1

İkinci Hazırlık karşılaşmasında Asya kıtasının güçlü ekiplerinden Özbekistan ile karşı karşıya gelen Ampute Futbol Milli takımımız, Rahmi, Ömer ve Fatih Şentürk’ün attığı ikişer golle sahadan 6-1 üstün ayrıldı. Böylelikle İngiltere’den sonra ikinci hazırlık maçımız olan Özbekistan Milli takımını da yenmeyi başardık.

OKUMAYA DEVAM ET

Duyurular

Vefat&Başsağlığı

Manisa bölgesi klasman hakemimiz Yusuf Bulut’u antrenmanda geçirdiği kalp krizi nedeniyle maalesef kaybettik camiamızın başı sağolsun.

OKUMAYA DEVAM ET

Duyurular

Türkiye-Özbekistan Maçı Canlı Yayın

24.04.2024 tarihinde saat 17:00’da oynanacak olan Türkiye – Özbekistan hazırlık karşılaşması aşağıdaki linkten canlı olarak yayınlanacaktır.

 

OKUMAYA DEVAM ET

Çok Okunanlar

Copyright © 2022 Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu

P