BİZİ TAKİP ET!

TÜRKİYE BADMİNTON ŞAMPİYONASI

SINIFLANDIRMA; 25 ŞUBAT 2017 SAAT; 15.00-18.00MÜSABAKALAR ; 25-28 ŞUBAT 2017 SAAT; 10.00 – ………..ATATÜRK SPOR SALONU – ALANYA


 ÖNEMLİ AÇIKLAMA;
MÜSABAKALARLA İLGİLİ ÖDEMELER BÜTÇE SIKINTISI NEDENİYLE MERKEZ ÖDEME ŞEKLİNDE YAPILABİLECEĞİNDEN, KATILIMCILARIMIZIN MÜSABAKALARA GELİRKEN MADDİ YÖNDEN HAZIRLIKLI GELMELERİ GEREKMEKTEDİR.

8. BADMİNTON TÜRKİYE ŞAMPİYONASI TALİMATI


TARİH : 25-28 Şubat 2017
MÜSABAKA YERİ : Atatürk Spor Salonu/ Alanya/ ANTALYA
SINIFLANDIRMA : Atatürk Spor Salonu – 25 Şubat 2017 Saat 15.00-18.00
AÇILIŞ SERAMONİSİ : 26 Şubat 2016 Saat: 14:00
MÜSABAKALAR : 26-28 Şubat 2017 Her gün saat 10:0 0 da başlar. (Müsabaka başlama saati sporcu sayısına göre yeniden düzenlenebilir.)
ÖDÜL-MADALYA TÖRENİ : Müsabakalar bitiminde yapılır.
SON BAŞVURU :
Katılacak iller ekte yer alan katılım formlarını doldurarak 22 Şubat 2017 mesai bitimine kadar Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu’ na Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü onaylı olarak bildirmek zorundadırlar. (TBESF Fax: 0312 311 6852)

SINIFLANDIRMA-FİKSTÜR ÇEKİMİ :

Yarışmaya katılacak sporcuların sınıflandırmaları 25 Şubat 2017 tarihinde Saat 15:00-18:00 arasında yapılacaktır. Sınıflandırması yapılmayan sporcular yarışmaya alınmayacaktır. Sporcular sınıflandırmaya mutlaka katılmak zorundadır. Kura çekimi sporcuların sınıflandırılmasından sonra aynı gün saat : 19:00 da Atatürk Spor Salonunda yapılacaktır.

MÜSABAKA PROGRAMI
Müsabakalar 26-28 Şubat 2017 tarihlerinde yapılacaktır. Her gün saat 10:00 de başlayacaktır.Son gün müsabakaları tertip komitesinin uygun görmesi halinde 09:00 da başlayabilir.

KATILMA ŞARTLARI

1. Şampiyonada yaş sınırı yoktur.
2. Kulüp veya ferdi Bedensel Engelliler Badminton Lisanslı sporcu olmak ve 2016-2017 yılı vizesi yapılmış olmak.
3. Bedensel Engelliler Spor Federasyonu ferdi spor branşlarından herhangi birinde sporcu lisansı vize olunanlar Badminton müsabakalarına katılamazlar.Tespit edildiği takdirde müsabakalarda mağlup ilan edilir.
4. İl Müdürlüğünden onaylı kafile listesinde yer almak. Her il tek kafile listesi ile katılacaktır. Aynı ilden birden
fazla kulüp sporcuları müsabakalara katılacak ise Spor İl Müdürlüğünden onaylı ortak bir kafile listesi alınmalıdır.

GENEL AÇIKLAMALAR
1. Yarışmaya katılacak bütün sporcular, idareci ve antrenörler Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne müracaat ederek İl Müdürlükleri tarafından imzalı kafile listesi ile yarışma yerine geleceklerdir.

2. Yarışmalar sonucunda branşlarında ilk dörde giren sporculara (bayan – erkek) madalyaları Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanlığı tarafından verilecektir. Üçüncülük-Dördüncülük müsabakaları yapılmayacaktır.

3. Müsabakalarda yeterli sporcu olması durumunda Tek Erkekler, Tek Bayanlar, Çift Erkekler, Çift Bayanlar ve Karışık Çiftler dallarında oynatılacaktır. Çift müsabakalarında yeterli sporcu olmaması durumunda tertip komitesi hangi kategorilerde müsabaka yapılacağına karar verir.

4. Sporcu kendi sınıflandırmasında 3 kategoride de müsabakalara katılabilir. Milli Takım seçme kriterlerinde tek müsabakaları dikkate alınır.

5. Her sınıflandırma kendi arasında müsabakalara katılır. Müsabakalar aşağıdaki sınıflarda oynatılacak olup, sınıflarda yeterli sporcu olmaması durumunda en yakın sınıf ile birleştirilebilir. Bayan sporculardan da yarışma için yeteri kadar sporcu katılmaması veya yeteri kadar bayan sporcu olsa dahi kendisi tarafından erkek sporcular ile kendi sınıfında oynama isteğinde bulunması durumunda bayan sporcularda kendisine en uygun erkek sınıflandırılmasının oluşturduğu grupta müsabakalara çıkar. Sporcular isterlerse bir üst sınıflandırmada yarışmalara katılabilirler ama alt sınıflandırmada yarışamazlar.

Tekerlekli Sandalye Sınıflandırmaları – WH1 ve WH2
Ayakta Oynanan Badminton Sınıflandırması – SL3, SL4 ve SU5
Cüceler Sınıflandırması – SS6

6. Müsabakalarda tüy top kullanılacak, toplar Federasyon tarafından temin edilecektir.

7. Tek Müsabakalarında sporcu sayıları göz önünde bulundurularak ilk turlar tek devreli lig usulüne göre daha sonraki turlar eleme usulü ile oynatılır. Sporcu sayısının çok olması durumunda eleme sisteminde uygulanmasına federasyon tertip komitesi karar verebilir.

8. Türkiye Şampiyonasında kendi kategorilerinde derece alanlar Uluslar arası düzeyde genel sporcu seviyeleri de göz önünde bulundurularak, Badminton Teknik kurulunun uygun görüşü ile Milli Takım aday kadrosuna davet edilebilir.

9. Şampiyonada Uluslararası Badminton Federasyonu ; BWF oyun kuralları uygulanır.

10. Talimatta yer almayan hükümlerde karar verme yetkisi federasyona aittir.


HARCIRAH

1. Müsabakalara katılan illerin ilk 4 dereceye giren sporcularına harcırah ödenecektir. ( Bedensel Engelliler Badminton Antrenör belgesi olmayanlara ödeme yapılmaz.)

2. Müsabakaya katılacak illerin sporcularından dereceye giren; 1 sporcusu olan illere bir antrenör veya bir idareci veya kişisel durumundan dolayı refakatçı zorunluluğu gereken sporculara bir refakatçı, 2-4 ( 4 Dahil ) sporcusu olan illere bir idareci, bir antrenör veya kişisel durumundan dolayı refakatçı zorunluluğu gereken sporculara bir refakatçı 5-10 sporcusu olan illere 1 idareci, 1 antrenör ve 1 refakatçi, 11 ve daha yukarı sayıda sporcusu olan illere 1 idareci, 2 antrenör ve 2 refakatçi harcırahı ödenecektir.

3. Hakemlerin ve diğer görevlilerin otobüs ücretleri seyahat ve ikametgâh yevmiyeleri ile tazminatları Federasyonca ödenecektir.

4.İzinsiz müsabakadan çekilen sporcular ve sportmenlik dışı davranışlarda bulunan antrenör, idareci ve sporcuların Turnuva Başhakemi tarafından diskalifiye edilmesi ve hakkında rapor tutulması halinde ilgililere hiçbir ödeme yapılmaz.

5. Dereceye giremeyen sporcular veya illerin harcırahları İl Müdürlüklerinin uygun görmesi halinde İl Müdürlükleri tarafından karşılanabilir.

İKAMET BİLGİLERİ
Belirtilen Oteller de kalmak isteyenlerin iletiştim kuracakları kişiler ve telefonları aşağıdadır. Bunun dışında istenilen herhangi bir otelde de kalınabilir.
Kahya Otel 4 yıldız : Hüseyin Bey 0 242 513 10 14

Tek Kişilik oda :70 TL
Çift Kişilik Oda : 120
Üç Kişilik oda : 165
Taç Premier Hotel 4 yıldız : Muhterem bey : 0535 700 12 84

Tek Kişilik Oda : 90
Çift Kişilik Oda :120
Üç Kişlik Oda : 165
NOT: Oteller tam pansiyon alkol hariç içecekler dahildir.

Duyurular

Federasyon Başkanımız, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Ankara Şubesinin düzenlediği iftar yemeğine katıldı.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Alpaslan ERKOÇ, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Ankara Şubesinin düzenlediği iftar yemeğine katıldı.

Federasyon Başkanımız iftar yemeğinde Hakem ve gözlemcilerin Futbolun değişmez bir parçası olduğunu, büyük bir özveriyle çalıştıklarını dile getirdi. Ampute Futbol Hakem ve gözlemcilerine ligleri sorunsuz bitirdikleri için teşekkürlerini iletti.

İftar yemeğine ayrıca, Ampute Futbol Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ahmet ALANKA, Ampute Futbol Milli Takım Baş Antrenörümüz İsmail TEMİZ, Duayen hocalarımızdan Sayın Talat TOKAT, Metin TOKAT, MHK Eski Üyelerimiz Sayın Murat ILGAZ, Sayın Ali KUNAK, Sayın Sürhat MÜNİROĞLU,Eski Süper Lig hakemlerimizden Sayın Serdar ÇAKMAN, Süper Lig Gözlemcilerimizden Sayın Ali ULUYOL, Süper  Lig Yardımcı Hakemleriz Sayın Anıl USTA, Sayın Mustafa SÖNMEZ, Sayın Serkan ÇİMEN, Sayın Serkan OLGUNCAN,A klasman Gözlemcimiz Sayın Cengiz AKYÜZ katılım sağladı.

 

OKUMAYA DEVAM ET

Duyurular

Süper Lig ve 2. Lig Gol Kralları

Bitexen Ampute Futbol Süper Ligi ve 2. Ligi oynanan maçların ardından sona erdi.

Süper Lig’de Şahinbey Belediye Gençlik ve Spor Kulübü oyuncusu “Yussıf Yahaya” attığı 46 golle gol kralı olurken, 2.Lig ekiplerinden Bağcılar Engelliler Spor Kulübü oyuncusu “Alberto Epomba Fiengo Adelino” ise attığı 27 golle gol kralı oldu. Her iki sporcumuzu da tebrik ederiz.

OKUMAYA DEVAM ET

Duyurular

AMPUTE FUTBOL TÜM LİGLER KART ÇİZELGESİ

2023-2024 Sezonu Bitexen Ampute Futbol Ligleri güncel kart çizelgesi aşağıdadır;

SÜPER LİG 1.LİG VE 2.LİG KARTLAR GÜNCEL

OKUMAYA DEVAM ET

Çok Okunanlar

Copyright © 2022 Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu

P