BİZİ TAKİP ET!

TS Tenis Dünya Kupası’nda şampiyonlar kupalarını aldı

Tekerlekli Sandalye Tenis Dünya Kupası’nda şampiyonlar kupalarını aldı…

TS Tenis Dünya Kupası’nda şampiyonlar kupalarını aldı

      Türkiye’nin ev sahipliği yaptığı ve Manavgat’a bağlı Kızılağaç Turizm Bölgesinde bulunan Ali Bey Club Manavgat Tesislerinde gerçekleştirilen BNP Paribas Tekerlekli Sandalye Tenis Dünya Kupası sona erdi. 28 ülke 52 takımdan yaklaşık 252 sporcunun mücadele ettiği şampiyonada kupalar sahiplerini buldu. Turnuva Direktörlüğünü Tekerlekli Sandalye (TS) Tenis Menajeri Dianne Elaine Fowler, Başhakemliğini Gold Badge ve Anders Wennberg’in yaptığı Milli hakemlerimizden Muzaffer Kuzu başkanlığında 32 hakemin görev aldığı şampiyonada tahsis edilen 15 kortta her gün yaklaşık 45 maç olmak üzere turnuva boyunca 300’ün üzerinde maç oynandı. Şampiyonaya katılan ülkeler Junior, Quad, kadınlar ile erkekler 1. ve 2. Grup kategorilerinde yaptıkları karşılaşmalar sonrası ve final maçlarının ardından şampiyonlar kupalarını aldılar. Türk Milli Takımları Bayanlar ve Erkekler 2. Grup kategorilerinde 12. olarak turnuvayı tamamladı.

      Şampiyonaya katılan tüm ekipler için düzenlenen kapanış gecesinde Ali Bey Park Manavgat havuz başında verdiği özel gala yemeğinde 2012 yılının gençler, bayanlar, Quad ve erkeklerde başarılı olan takımı ile yılın antrenörüne özel ödüller verilerek başarılar dilendi. BNP Paribas Tekerlekli Sandalye Tenis Dünya Kupası’nın başarılı organizasyonundan dolayı Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) Başkan Vekili Bülent Yağar, yaptığı konuşmada öncelikle dünyada güneşin doğduğu en güzel yer olduğuna inandığı Türkiye’nin cennet köşesi Antalya’da ağırlamaktan duydukları memnuniyeti ifade etti. Yağar; “Dünyanın çeşitli coğrafyalarından başarı, mutluluk ve dostluğu paylaşmak adına bir arada olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını ifade etti. Yağar, emeği geçen herkese teşekkür ederek 2020 yılında İstanbul’da gerçekleşmesini arzu ettikleri Olimpiyat’ta tekrar bir arada olmayı temenni ettiklerini söyledi.

      TBESF Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Ataşer ise yaptığı değerlendirmede; “2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları öncesi ülkemizde gerçekleştirdiğimiz bu organizasyonu alnımızın akıyla tamamlamış bulunuyoruz. İnşallah bu organizasyonun artılarını 7 Eylül 2013 tarihinde açıklanacak olan Olimpiyat ev sahipliğinde 2020 yılında İstanbul’da yapılmasının mutlu haberini alırız. Biz tüm altyapı çalışmalarımızı bu yönde sürdürüyoruz.”diye konuştu. Konuşmaların ardından Yağar ve Ataşer; ITF TS Tenis Komite Başkanı Stuart Smith, ITF TS Tenisi Sorumlusu Mark Bullock, Turnuva Direktörü TS Tenis Menajeri Dianne Elaine Fowler, Ali Bey Club Manavgat Genel Müdürü Kerem Kutbay, Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu Hüseyin Çağlar’a organizasyona katkılarından dolayı plaket ve hediyeler takdim ettiler.
      Şampiyonaya Arjantin, Avustralya, Avusturya, Belçika, Hırvatistan, Kanada, Şili, Fransa, Büyük Britanya, Almanya, Yunanistan, Irak, İsrail, İtalya, Japonya, Güney Kore, Hollanda, Nijerya, Polonya, Rusya, Güney Afrika, İspanya, Srilanka, İsveç, Tanzanya, Tayland, ABD ve ev sahibi olarak Türkiye olmak üzere 28 ülkeden 52 takım ve yaklaşık 250 sporcu katıldı. Şampiyonada Milli Takım Antrenörleri Soner Arıburnu, Selim Çabuk ve Berfin Erdoğan nezaretinde hazırlanan Büşra Ün, Ebru Bulgurcu, Jülide Yıldız, Neşe Aydemir, Muharrem Çakmak, Turan Akalın, İsmail Cantürk ve Hakan Güngör’den oluşan 8 kişilik takımımız mücadele etti.

BNP Paribas Tekerlekli Sandalye Tenis Dünya Kupası Sıralaması:

Erkekler 1. Grup: 1-Fransa, 2-Hollanda, 3-İsveç, 4-Japonya, 5-B. Britanya, 6-Arjantin, 7-Polonya, 8-Avusturya, 9-Tayland, 10-Güney Kore, 11-ABD, 12-Güney Afrika.

Erkekler 2. Grup: 1-Avustralya, 2-Yunanistan, 3-Belçika, 4-İtalya, 5-Srilanka, 6-Almanya, 7-İspanya, 8-Kanada, 9-İsrail, 10-Hırvatistan, 11-Nijerya, 12-Türkiye.

Bayanlar: 1-Hollanda, 2-B. Britanya, 3-Japonya, 4-Almanya, 5-Tayland, 6-Güney Kore, 7-İspanya, 9-ABD, 10-Şili, 11-Avustralya, 12-Türkiye.

Quads: 1-ABD, 2-İsrail, 3-İtalya, 4-Japonya, 5-İsveç, 6-Güney Afrika, 7-Kanada, 8-B. Britanya.

Juniors: 1-B. Britanya, 2-İspanya, 3-Hollanda, 4-Rusya, 5-ABD, 6-Irak, 7-Güney Afrika, 8-Tanzanya.

Duyurular

Federasyon Başkanımızdan Bayram Tebriği

Federasyon Başkanımız Alpaslan Erkoç, Tüm Camiamızın bayramını kutladığını dile getirdi.

“Tüm Spor Kulüpleri Başkanları, Yöneticileri, Antrenörleri, Sporcuları, Takımlarımızı ve Milli takımımızı oluşturan destek personelleri, sağlık ekipleri, Hakemlerimiz, Gözlemcilerimiz, tüm kurullarımızın, federasyonumuza destek veren tüm sponsor firmalarımızın Ramazan Bayramını en içten dileklerimle kutlar, hayırlı bayramlar dilerim.”

OKUMAYA DEVAM ET

Duyurular

Sponsorlarımızdan Vestel Yetkilileri Kampımızı ziyaret etti.

Avrupa Şampiyonası’na hazırlık sürecinde Riva’da bulunan Milli Takımımıza Vestel CMO’su-Vestel Pazarlama Genel Müdürü Duygu Badem Uylukçuoğlu ve Marka İletişim, Deneyim ve İş Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Osman Badur moral ziyaretinde bulundu.

Türkiye’nin gururu Milli Takımımızın Avrupa Şampiyonası’nda başarılı olması için yoğun bir şekilde çalıştığı bu süreçte, Vestel’in üst düzey yöneticileri takımımızı ziyaret ederek moral verdi. Ziyaret sırasında Duygu Badem Uylukçuoğlu ve Osman Badur, Milli Takımımıza başarılar dileyerek, oyuncuların ve teknik ekibin hedeflerine ulaşmaları için desteklerini sundular.

Duygu Badem Uylukçuoğlu; Vestel olarak, Türk sporuna ve Milli Takımımıza olan desteğimizi sürdürüyor ve bu tür önemli organizasyonlarda milli ruhu ve birliği güçlendirmeye devam ediyoruz. Sporun birleştirici gücüne inanan Vestel ailesi olarak, Milli Takımımızın Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyoruz.

Milli Takımımıza ve teknik ekibine başarılar diler, Avrupa Şampiyonası’nda elde edecekleri başarılar için sabırsızlıkla beklediğimizi belirtiriz.

OKUMAYA DEVAM ET

Duyurular

Kahramanmaraş Ampute Spor Kulübü Lig Üçüncüsü

Bitexen Ampute Futbol 1.Lig Üçüncüsü; Kahramanmaraş Ampute Spor Kulübü, 14 hafta boyunca kıyasıya rekabetin sürdüğü 1.ligde Sezon sonunda 28 puan alarak üçüncü olan Kahramanmaraş Ampute Spor Kulübü Başkanı, yöneticileri ve Sporcularını tebrik ediyoruz. Gelecek sezonda başarılar diliyoruz.

OKUMAYA DEVAM ET

Çok Okunanlar

Copyright © 2022 Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu

P