BİZİ TAKİP ET!

Son Avrupa Şampiyonu TS Basketbol U22 Genç Erkekler Milli Takımı 2018 Avrupa Şampiyonası’na Hazırlanıyor

 Son Avrupa Şampiyonu TS Basketbol U22 Genç Erkekler Milli Takımı 2018 Avrupa Şampiyonası’na Hazırlanıyor

Tekerlekli Sandalye Basketbol U22 Genç Erkekler Milli Takımı, Uluslararası Tekerlekli Sandalye Basketbol Federasyonu (IWBF) tarafından 10-17 Eylül tarihlerinde İtalya’da düzenlenecek olan Tekerlekli Sandalye Basketbol U22 Genç Erkekler Avrupa Şampiyonası için hazırlıklara başladı. Federasyon olarak, millilerimizin kamp yaptığı Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi’nde (Ankara) teknik ekip ve sporcularla bir araya geldik.

Kamp süreci hakkında değerlendirmelerde bulunan U22 Genç Erkekler Milli Takım Baş Antrenörü Mahmut Kemal Okur, “Şampiyona hazırlıklarına başladık. Geçen seneki kadroda yer alan sporcularımızın bazılarının yaşlarının dolması nedeniyle jenerasyon değişikliği oldu. Boşluk olan pozisyonlarda sporcu seçmelerimizi yaptık. Şu an 13 kişilik bir kadroyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Eksiklerimizi tamamlayarak hedefimiz olan şampiyonluğa hazır hale gelmek istiyoruz’’ dedi.


Türk halkından bu önemli şampiyonada destek beklediklerini belirten Okur, sözlerine şöyle devam etti: “Geçen yıl Dünya Şampiyonası’nın yapıldığı Kanada’da yaklaşık beş yüze yakın Türk bizi desteklemişti, inanılmaz bir atmosfer vardı. Bu şampiyonada da seyir zevki yüksek, güzel maçlar olacaktır. Aynı desteği İtalya’da da bekliyoruz. Aynı zamanda desteklerini bizden hiçbir zaman esirgemeyen Federasyon Başkanımız Arif Ümit Uztürk ve yönetimine teşekkür ederiz” dedi.

ANKARA’DAN SONRA ÇANAKKALE TROIA CUP TURNUVASI’NDAYIZ

U22 Genç Erkekler Milli Takım Yardımcı Antrenörü Caner Cesur ise, şampiyona için yoğun bir tempoya girdiklerini belirterek, “2018 Avrupa Şampiyonası’na hazırlık kapsamında Ankara’dan sonra Çanakkale’ye gideceğiz.1-6 Ağustos tarihlerinde Tayland, İngiltere, İran A Milli takımları ve Çanakkale Boğazgücü’nün yer aldığı Troia Cup Turnuvası’na katılacağız. Turnuva sonrası, 26 Ağustos-8 Eylül tarihlerinde İstanbul’da tekrar kamp yapıp İtalya’ya gideceğiz. Hedefimiz yine şampiyon olmak’ ifadelerini kullandı.

Tarihi bir başarı yakalayarak 2017 Avrupa Şampiyonu ve Dünya İkincisi takımında da yer alan Ali Kabakülekler, Mücahit Günaydın ve Mevlüt Erdenci yine Avrupa Şampiyonu olmak istiyor.

Milli sporcularımızla şampiyona hedeflerini ve kendilerini konuştuk.


Basketbola ne zaman ve nerede başladınız?

Ali Kabakülekler: 2009 yılında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyespor’un şoförü aracılığıyla basketbol ile tanıştım. Önce oynamak istemedim ancak ailemin desteği ile basketbola başladım. 2014 yılında milli takım kampına davet edildim.

Mücahit Günaydın: 10 yaşında asansör kazası geçirdim ve sağ bacağım diz üstünden kesildi. Protez yaptırmak için gittiğim yerde kulübümdeki (ELİG AVUKATLIK BÜROSU SPOR KULÜBÜ) insanlarla tanıştım. Annemin de beni desteklemesi üzerine spora yöneldim ve basketbola başladım.

Mevlüt Erdenci:
7 yıl önce hobi olarak yüzdüğüm havuzda basketbol antrenörleri beni fark ederek spora davet ettiler. Birkaç kez antrenmanlara katıldım. Basketbol benim için önemli hale gelmeye başladı. Muş Bedensel Engelliler Spor Kulübü’nde başlayarak basketbola adım atmış oldum. 2015 yılında ise Milli Takıma çağrıldım ve şimdi buradayım..

Milli Takımda oynamak nasıl bir duygu?

Ali Kabakülekler: Uluslararası alanda Ay-Yıldızlı bayrağımızı dalgalandırmak ve İstikal Marşımızı okumak çok mutluluk verici bir duygu. Tekerlekli Sandalye Basketbol U22 Avrupa Şampiyonluğu ilk kez Türkiye’ye geldi ve bu takımın oyuncusu olmak muhteşem..

Mücahit Günaydın:
2017’deki şampiyonluk bizim için çok özeldi.. Milli takımla başarı kazanmak çok özel bir duygu.. Yeni bir takımla çıktığımız şampiyonada birinci olmuştuk. Artık daha oturmuş bir takımız ve daha güçlüyüz. 2018 Avrupa Şampiyonu olmak için şansımız daha yüksek.

Mevlüt Erdenci: Milli takım benim hayatımın dönüm noktası oldu. Sporcuların bir araya gelip takım olarak ülkelerini temsil etmesi bambaşka bir duygu.. Milli takımda yer alarak ben de bu tarif edilemez duyguyu fazlasıyla yaşıyorum.

Bir idolünüz var mı?

Ali Kabakülekler: Mehmet Çiftçi
Mücahit Günaydın: Murteza Ebrahımı
Mevlüt Erdenci: Özgür Gürbulak ve Yasin Taşdemir

Türkiye’de oynanan tekerlekli sandalye basketbolun gelişimini nasıl buluyorsunuz?

Ali Kabakülekler: Basketbolumuzun gelişmesi için maddi ve manevi olarak desteğe ihtiyacımız oluyor. İnsanların, bizi olumlu yönde desteklemelerini istiyoruz. Onların bakış açıları bizi çok etkiliyor.

Mücahit Günaydın: Türkiye’de bu branşa çok daha fazla ilgi bekliyoruz. Ailemiz ve camiamız dışında Türk halkının da bizi özellikle uluslararası alanda desteklemesini istiyoruz. Örneğin 2017 Dünya Şampiyonası’nda ikinci olduğumuz Kanada’da atmosfer çok güzeldi. İtalya’da da aynı heyecanı yaşayıp şampiyon olmak istiyoruz.

Mevlüt Erdenci:
Bedensel engellilerin bu konuda desteğe ihtiyacı var. Türkiye ligi diğer ülkelere göre daha iyi sayılabilir, destek bulduğumuz sürece daha da iyi olabiliriz. Milli Takımlarda olan başarımızı artırabiliriz. Hırsımız, başarı isteğimiz tam.

Maç öncesi süreklilik haline getirdiğiniz veya size şans getirdiğini düşündüğünüz bir olay var mı ?

Ali Kabakülekler: Maç öncesi kendimle kalmak.

Mücahit Günaydın: Maçtan önce bacağımı kaşıdığımda maçları hep kazanıyorduk. (gülüyor) Dünya Şampiyonası’nda final maçını kaybetmiştik denk mi geldi bilmiyorum ama maç öncesi bacağımı kaşımamıştım..

Mevlüt Erdenci: Kahve içmek.


                        

TÜRK HALKININ DESTEĞİ BİZİM İÇİN MORAL KAYNAĞI

Türk halkının desteğiyle moral bulacaklarını belirten U22 Millilerimiz, İtalya’da düzenlenecek şampiyonada oynayacakları maçlarda taraftarlarla bütünleşerek ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyor.



Milli basketbolcularımız, 10-17 Eylül tarihlerinde İtalya’da düzenlenecek olan 2018 Tekerlekli Sandalye Basketbol U22 Genç Erkekler Avrupa Şampiyonası’nda A Grubu’nda mücadele edecek.

Milli takımımız, kamp yaptığı Ankara TOHM’deki çalışmalarını 20 Temmuz Cuma günü sonlandıracak. 



Tekerlekli Sandalye Basketbol U22 Genç Erkekler Takımımız, 2017 yılında İtalya’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda finalde İngiltere’yi yenerek şampiyonluk kupasını Türkiye’ye getirmişi. 



 

Duyurular

Federasyon Başkanımızdan Bayram Tebriği

Federasyon Başkanımız Alpaslan Erkoç, Tüm Camiamızın bayramını kutladığını dile getirdi.

“Tüm Spor Kulüpleri Başkanları, Yöneticileri, Antrenörleri, Sporcuları, Takımlarımızı ve Milli takımımızı oluşturan destek personelleri, sağlık ekipleri, Hakemlerimiz, Gözlemcilerimiz, tüm kurullarımızın, federasyonumuza destek veren tüm sponsor firmalarımızın Ramazan Bayramını en içten dileklerimle kutlar, hayırlı bayramlar dilerim.”

OKUMAYA DEVAM ET

Duyurular

Sponsorlarımızdan Vestel Yetkilileri Kampımızı ziyaret etti.

Avrupa Şampiyonası’na hazırlık sürecinde Riva’da bulunan Milli Takımımıza Vestel CMO’su-Vestel Pazarlama Genel Müdürü Duygu Badem Uylukçuoğlu ve Marka İletişim, Deneyim ve İş Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Osman Badur moral ziyaretinde bulundu.

Türkiye’nin gururu Milli Takımımızın Avrupa Şampiyonası’nda başarılı olması için yoğun bir şekilde çalıştığı bu süreçte, Vestel’in üst düzey yöneticileri takımımızı ziyaret ederek moral verdi. Ziyaret sırasında Duygu Badem Uylukçuoğlu ve Osman Badur, Milli Takımımıza başarılar dileyerek, oyuncuların ve teknik ekibin hedeflerine ulaşmaları için desteklerini sundular.

Duygu Badem Uylukçuoğlu; Vestel olarak, Türk sporuna ve Milli Takımımıza olan desteğimizi sürdürüyor ve bu tür önemli organizasyonlarda milli ruhu ve birliği güçlendirmeye devam ediyoruz. Sporun birleştirici gücüne inanan Vestel ailesi olarak, Milli Takımımızın Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyoruz.

Milli Takımımıza ve teknik ekibine başarılar diler, Avrupa Şampiyonası’nda elde edecekleri başarılar için sabırsızlıkla beklediğimizi belirtiriz.

OKUMAYA DEVAM ET

Duyurular

Kahramanmaraş Ampute Spor Kulübü Lig Üçüncüsü

Bitexen Ampute Futbol 1.Lig Üçüncüsü; Kahramanmaraş Ampute Spor Kulübü, 14 hafta boyunca kıyasıya rekabetin sürdüğü 1.ligde Sezon sonunda 28 puan alarak üçüncü olan Kahramanmaraş Ampute Spor Kulübü Başkanı, yöneticileri ve Sporcularını tebrik ediyoruz. Gelecek sezonda başarılar diliyoruz.

OKUMAYA DEVAM ET

Çok Okunanlar

Copyright © 2022 Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu

P