BİZİ TAKİP ET!

Kortların yıldızı Rio’da kürsüyü hedefliyor

Kadınlar tekerlekli sandalye tenisinde 2016 Rio Paralimpik Oyunları’na kota alarak bir ilki gerçekleştiren milli sporcu Büşra Ün, olimpiyatlardan madalyayla dönmek istiyor.

Brezilya’da 7-18 Eylül tarihlerinde düzenlenecek Rio Paralimpik Oyunları öncesi son hazırlıklarını Kocaeli’de sürdüren Büşra Ün, yaptığı açıklamada, kampa günde çift antrenmanla devam ettiğini belirterek, yoğun bir programı olduğunu fakat bir hedef koyulduğunda yorulmak gerektiğini söyledi.

Spora lise 1. sınıf öğrencisiyken 2009 yılında başladığını aktaran Büşra, "Ben engellilerin spor yapabildiğini bilmiyordum. O zamanlar engelliler beden eğitimi derslerinde kenarda oturur, oynayanları izlerdi. Ben de öyle bir çocuktum ama artık bu durumdan çok sıkılmıştım." diye konuştu.

 Büşra, bir kış günü gezerken tenis kulübüne denk geldiklerini, içeri girdiğinde kendisine ilk antrenörü olan Amerikalı Diane Fowler’ın numarasını verdiklerini, onunla beraber tenise başladığını anlattı.

Spora ilk başladığı dönemlerde büyük sıkıntılar çektiğini belirten Büşra, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çoğu insan belki de benim buraya kadar gelebileceğimi bile düşünmedi. Yaşadığım çok büyük hayal kırıklıkları oldu. 2012’de sponsor bulamadığımdan turnuvalara gidemedim ve 42. sırada kaldığım için Londra Paralimpik Oyunları’na gidemedim. Turnuvalara katılabilseydim Londra’ya kota hakkı kazanabilirdim. Bu yıl Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu ve sponsorlarım sayesinde çok fazla turnuvaya gittim. Benim için çok güzel bir yıl oldu."

 "Tesadüfle başladım ve şimdi Rio’ya gidiyorum"

Milli tenisçi Büşra, teniste olimpiyatlara gidebilmek için turnuva turnuva gezip puan toplamak gerektiğini, kendisinin sürenin dolmasına bir hafta kala ilk 30’a girerek kota aldığını işaret ederek, "Tenise başladığımdan beri ülkemi olimpiyatlarda temsil edebilmek en büyük hayallerimden biriydi, 7 yıl oldu. Nereden nereye… Tesadüfle başladım ve şimdi Rio’ya gidiyorum. Çok büyük bir şey benim için." ifadelerini kullandı.

İlk 32 arasında bedensel engeli ağır ikinci sporcu olduğuna işaret eden Büşra, rakibinin, sadece dizinden menisküs ameliyatı geçirmiş birisi de olabileceğine değindi.

Büşra, rakiplerinin çoğuyla bugüne kadar karşı karşıya geldiğini, neredeyse hepsinin oyun tarzını bildiğini vurgulayarak, "Artık geriye tek kalan çalışmak ve iyi stratejiler üretebilmek. Hedefim bayrağımızı göndere çektirebilmek. Çok güzel bir şey, mesela Taha (Akgül) yaptı onu. Bunu ben de yapmak istiyorum. ‘Türkiye teniste çok iyi yerlere geldi’ desinler istiyorum. Hedefim en yüksek dereceyle dönmek ama spor sonuçta ne olacağını bilemiyoruz. Elimden geleni yapacağım. İnşallah ülkemi çok iyi bir şekilde temsil edebilirim." şeklinde konuştu.

Rio’dan sonraki hedefinin grand slam turnuvalarına katılmak olduğunu belirten Büşra, "Tekerlekli sandalye tenisinde sadece ilk 8 oyuncu katılabiliyor onlara. Şimdi ilk 8’e girmek istiyorum. Bunun dışında akademik hedeflerim de var." ifadelerini kullandı

Duyurular

Federasyon Başkanımız, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Ankara Şubesinin düzenlediği iftar yemeğine katıldı.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Alpaslan ERKOÇ, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Ankara Şubesinin düzenlediği iftar yemeğine katıldı.

Federasyon Başkanımız iftar yemeğinde Hakem ve gözlemcilerin Futbolun değişmez bir parçası olduğunu, büyük bir özveriyle çalıştıklarını dile getirdi. Ampute Futbol Hakem ve gözlemcilerine ligleri sorunsuz bitirdikleri için teşekkürlerini iletti.

İftar yemeğine ayrıca, Ampute Futbol Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ahmet ALANKA, Ampute Futbol Milli Takım Baş Antrenörümüz İsmail TEMİZ, Duayen hocalarımızdan Sayın Talat TOKAT, Metin TOKAT, MHK Eski Üyelerimiz Sayın Murat ILGAZ, Sayın Ali KUNAK, Sayın Sürhat MÜNİROĞLU,Eski Süper Lig hakemlerimizden Sayın Serdar ÇAKMAN, Süper Lig Gözlemcilerimizden Sayın Ali ULUYOL, Süper  Lig Yardımcı Hakemleriz Sayın Anıl USTA, Sayın Mustafa SÖNMEZ, Sayın Serkan ÇİMEN, Sayın Serkan OLGUNCAN,A klasman Gözlemcimiz Sayın Cengiz AKYÜZ katılım sağladı.

 

OKUMAYA DEVAM ET

Duyurular

Süper Lig ve 2. Lig Gol Kralları

Bitexen Ampute Futbol Süper Ligi ve 2. Ligi oynanan maçların ardından sona erdi.

Süper Lig’de Şahinbey Belediye Gençlik ve Spor Kulübü oyuncusu “Yussıf Yahaya” attığı 46 golle gol kralı olurken, 2.Lig ekiplerinden Bağcılar Engelliler Spor Kulübü oyuncusu “Alberto Epomba Fiengo Adelino” ise attığı 27 golle gol kralı oldu. Her iki sporcumuzu da tebrik ederiz.

OKUMAYA DEVAM ET

Duyurular

AMPUTE FUTBOL TÜM LİGLER KART ÇİZELGESİ

2023-2024 Sezonu Bitexen Ampute Futbol Ligleri güncel kart çizelgesi aşağıdadır;

SÜPER LİG 1.LİG VE 2.LİG KARTLAR GÜNCEL

OKUMAYA DEVAM ET

Çok Okunanlar

Copyright © 2022 Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu

P