BİZİ TAKİP ET!

AVRUPA AMPUTE FUTBOL FEDERASYONU TOPLANTISI 10-12 ŞUBAT 2017 İRLANDA

Avrupa Ampute Futbol Federasyonu toplantısı 10-12 şubat 2017 tarihleri arasında İrlanda’da yapıldı.

Avrupa Ampute Futbol Federasyonu toplantısı 10-12 şubat 2017 tarihleri arasında İrlanda’nın Dublin şehrinde yapıldı.

AVRUPA AMPUTE FUTBOL FEDERASYONU KONGRESİ
10-12 ŞUBAT 2017 DUBLİN /İRLANDA

Avrupa Ampute Futbol Federasyonu ( EAFF ) toplantısı 10-12 Şubat 2017 tarihleri arasında İrlanda’nın Dublin şehrinde düzenlenmiştir. 11 Üye ülkenin temsilcisinin katılmış olduğu ve 01-10 Ekim 2017 tarihleri arasında ev sahipliğimizde gerçekleşecek olan Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası sunumumuzun son derece beğenildiği toplantıda Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası ile ilgili bilgilendirme, EAFF’a üye ülkelerin durumları, Junior kampları ve Ampute Futbol’un Dünya çapında tanıtımının yapılması amaçlı olarak 2017 Haziran ayında Ampute Futbol haftası düzenlenmesi konuları görüşülmüştür.

JUNOIR KAMPLARI
İrlanda, İngiltere, Almanya ve Polonya ülke temsilcileri Ampute Futbolun gelişimi ve geleceği için tabana yönelik çalışmalarda bulunduklarını belirtmişlerdir. Ülkemizde’de bu yönde çalışmaların bulunulduğu ifade edilerek birlikte Junior Kamplarının düzenlenmesi konusunda hemfikir olunmuştur.

Toplantıda EAFF’A yeni katılan ülkelerin ; İskoçya , Kuzey İrlanda, Yunanistan ,Belçika ve Gürcistan olduğu belirtilmiş olup, yine Üye Ülkelerin temsilcilerinin vermiş oldukları bilgilere göre ülkelerin genel durumları :

İSKOÇYA : Ampute Sporlar derneği olarak başladıkları oluşumlarını 1 takımları ve 1 ‘i bayan olmak üzere 14 sporcuları ile devam etmektedirler.

YUNANİSTAN :
Ampute Kulübü olarak başlayan oluşum neticesinde . 1 takım ve 10 sporcuları bulunmaktadır.

HOLLANDA :
2015 de Amatör kulüp olarak bir araya gelen gönüllülerden oluşmaktadır. 10 sporcuları var.

İTALYA :
2015de kurulmuş bir Amatör Kulüpten oluşmaktadır. Devlet desteği almamaktadır. 10 sporcuları var.

FRANSA :
2007 de Ampute Futbol Kulübü olarak kurulmuştur yaklaşık 20 sporcusu vardır. Fransa devleti Paralimpik olmayan Ampute Futbol branşını spor olarak tanıyıp desteklememektedir.

ALMANYA : 2009 dan bu yana Ampute Futbol oynanan ülkede 3 Ampüte Futbol Kulübü ve 30 civarı sporcu var.

RUSYA :
2000 yılında bu sporu Türkiye’den aldıklarını ve benimsendikleri belirtilmiştir. Avrupa‘da Lig müsabakaları yapan 4 ülkeden biridir. Yaklaşık 120 sporcusu var. 2007-2015 arası düzenledikleri Şampiyon Kulüpler Turnuvası ile bu sporu desteklediklerini ifade etmişlerdir.

İNGİLTERE : Ampüte Futbol 1980 de Amerika’da kurulmuş 1987 ‘de İngiltere’ye gelmiştir.1988 ‘de El Salvador , İngiltere , Amerika , Brezilya ve Kanada ilk turnuvalarını gerçekleştirmiştir. 73 sporcuları var 34 Junior sporcuları ve Liglerinde 8 takımları var. Junior sporcuların eğitimine önem veriyorlar. Öncelikli hedeflerinin Junior Ligini başlatmak olduğunu söylediler.

POLONYA : 2012 de Mateusz Widlak tarafından başlatıldı . Şu an 5 takımları var . Bu yıl ilk kez Lig oynatıyorlar. 10 tane Junior sporcuları var Ampute Futbolu tanıtmak ve sevdirmek için ünlü sporculardan destek alıyorlar. Hedefleri Avrupa Junior Akademisini oluşturmak .

İRLANDA : FAI , İrlanda Ampute Futbol Birliği 2010 yılında kurulmuştur . 22 Junior sporcuları var . İngiltere liginde oynayan takımları mevcuttur. Herkes için Futbol adı altında Ampute Futbol’un tanıtımı ve geliştirilmesi için bir program başlatıldığı belirtilmiştir. Buradaki kazançlarıyla İrlanda Liginin başlatılması hedefleniyor..

TÜRKİYE : Ülkemizdeki Ampute Futbol Ligleri, liglerdeki takımlar ve sporcularımızın bilgileri ve Liglerimizin nasıl finanse edilerek düzenlendiği bilgilerininde yer aldığı Ampute Futbol branşımızın genel tanıtım sunumu yapılarak hazırladığımız video izletilmiştir. Avrupa Ülkerlerinin sunumumuzu izledikten sonra Türkiye’nin bir hayli önde olduğunu vurgulamaları dikkat çelmiştir. Özellikle Liglerimizde 25 takımımın mücadele etmesi hayranlık uyandırmıştır.

AVRUPA AMPUTE FUTBOL ŞAMPİYONASI
1-10 Ekim 2017 İstanbul

Federasyonumuz ve Türkiye Futbol Federasyonu’nun Garantörlüğü ile düzenlenecek Ampute Futbol Avrupa Şampiyonası için Şampiyonanın yapılacağı konaklama alanları ve tesislerini inceleme üzere 26-29 Ocak 2017 tarihleri arasında EAFF Başkanı Matteusz WIDLAK ve Genel Sekreter Sımon BAKER ülkemize gelmiş ve Riva Tesisleri ile Konaklama alanlarını incelemiştir.

İncelemenin sonunda tesisler ve konaklama alanlarının uygunluğu tam not alırken, Ampute Futbol Avrupa Şampiyonasının ülkemiz ev sahipliğinde en iyi şekilde düzenlenmesi adına çalışmalarına aylar öncesinden başlayan Federasyonumuzun çalışmaları EAFF Başkanı ve Genel Sekreteri tarafından takdirle karşılanarak Kongereye katılan Avrupa ülkelerinede örnek gösterilerek anlatılmıştır.

Dublin’de yapılan toplantıda Şampiyona ile ilgili tanıtım sunumumuz yapıldıktan sonra Üye ülkelerin soruları cevaplanmıştır. Avrupa Ampute Futbol Şampiyonasına aşağıda isimleri yazılı ülkelerden 12 ülke takımının katılması beklenmektedir. 07 Nisana kadar 12 ülke ismi kesinlik kazanacak olup, kura çekimi 19 Ağustosta Avrupa Ampute Futbol Federasyonu Başkanı ve Genel Sekreterinin katılımı ile ülkemizde gerçekleşecektir. Avrupa Ampute Futbol Şampiyonasının sonuçlarına göre 2018 yılında Meksika’da yapılacak olan Dünya Ampute Futbol Kupasına katılacak Kulüplerde aynı zamanda belli olacaktır.

1-Türkiye                  9-İngiltere
2-Polonya                 10-Yunanistan ( Yeni)
3-İrlanda                   11-Hollanda
4- Fransa                   12-Ukrayna ( Yeni )
5-Almanya                13-İtalya
6-Rusya                    14-Belçika ( Yeni )
7-İskoçya ( Yeni )     15-Gürcistan ( Yeni )


İRLANDA ANTİ DOPİNG KOMİSYONUNDAN YASAKLI MADDELER SUNUMU : SIOBHAN LEONARD

Genel çerçevesiyle yasaklı maddelerin ne olduğu, İrlanda’da yasaklı maddelerle nasıl mücadele edildiği, Sporcu havuzları, İrlanda’da Paralimpik branşların yasaklı madde eğitimi ve testleri, UEFA ‘nın yasaklı madde eğitim sisteminin öğrenilip Ampute Futbol’a uyarlanarak sporcu ve antrenörlerin eğitiminin sağlanması gerektiği, yarışmalarda Anti doping test prosedürü nasıl olduğu konularında bilgi vermiştir.

AVRUPA AMPUTE FUTBOL ŞAMPİYONASI SUNUMU İÇİN TIKLAYINIZ …

Duyurular

Federasyon Başkanımız, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Ankara Şubesinin düzenlediği iftar yemeğine katıldı.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Alpaslan ERKOÇ, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Ankara Şubesinin düzenlediği iftar yemeğine katıldı.

Federasyon Başkanımız iftar yemeğinde Hakem ve gözlemcilerin Futbolun değişmez bir parçası olduğunu, büyük bir özveriyle çalıştıklarını dile getirdi. Ampute Futbol Hakem ve gözlemcilerine ligleri sorunsuz bitirdikleri için teşekkürlerini iletti.

İftar yemeğine ayrıca, Ampute Futbol Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ahmet ALANKA, Ampute Futbol Milli Takım Baş Antrenörümüz İsmail TEMİZ, Duayen hocalarımızdan Sayın Talat TOKAT, Metin TOKAT, MHK Eski Üyelerimiz Sayın Murat ILGAZ, Sayın Ali KUNAK, Sayın Sürhat MÜNİROĞLU,Eski Süper Lig hakemlerimizden Sayın Serdar ÇAKMAN, Süper Lig Gözlemcilerimizden Sayın Ali ULUYOL, Süper  Lig Yardımcı Hakemleriz Sayın Anıl USTA, Sayın Mustafa SÖNMEZ, Sayın Serkan ÇİMEN, Sayın Serkan OLGUNCAN,A klasman Gözlemcimiz Sayın Cengiz AKYÜZ katılım sağladı.

 

OKUMAYA DEVAM ET

Duyurular

Süper Lig ve 2. Lig Gol Kralları

Bitexen Ampute Futbol Süper Ligi ve 2. Ligi oynanan maçların ardından sona erdi.

Süper Lig’de Şahinbey Belediye Gençlik ve Spor Kulübü oyuncusu “Yussıf Yahaya” attığı 46 golle gol kralı olurken, 2.Lig ekiplerinden Bağcılar Engelliler Spor Kulübü oyuncusu “Alberto Epomba Fiengo Adelino” ise attığı 27 golle gol kralı oldu. Her iki sporcumuzu da tebrik ederiz.

OKUMAYA DEVAM ET

Duyurular

AMPUTE FUTBOL TÜM LİGLER KART ÇİZELGESİ

2023-2024 Sezonu Bitexen Ampute Futbol Ligleri güncel kart çizelgesi aşağıdadır;

SÜPER LİG 1.LİG VE 2.LİG KARTLAR GÜNCEL

OKUMAYA DEVAM ET

Çok Okunanlar

Copyright © 2022 Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu

P