BİZİ TAKİP ET!

Ampute Futbol Türkiye Kupası, Bitlis’te düzenlenecek

Ampute Futbol Türkiye Kupası, 21-26 Eylül 2020 tarihleri arasında Bitlis’te düzenlenecek. 

Organizasyona katılacak takımlarımızın aşağıdaki yer alan kafile izin formlarını ve taahhütnameleri doldurarak, bulundukları Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerine onaylatmaları gerekmektedir.

TÜRKİYE BEDENSEL ENGELLİLER SPOR FEDERASYONU
AMPUTE FUTBOL 2020 TÜRKİYE KUPASI STATÜSÜ

1- Ampute Futbol Türkiye Kupası 21-26 Eylül 2020 tarihleri arasında Bitlis ilinde yapılacaktır.

2- Ampute Futbol Türkiye Kupası Müsabakalarına; Ampute Futbol 2019/2020 sezonu Süper Lig sezonunu ilk 4 sırada tamamlayan takım, Ampute Futbol 1. Ligi’ni ise ilk 2 sırada tamamlayan takımlar olmak üzere toplam 6 takım katılacaktır.

MÜSABAKALARA KATILACAK TAKIMLAR
2019/2020 SEZONU SÜPER LİG SIRALAMASI

1-) Şahinbey Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü
2-) Etimesgut Bel. Ampute S.K
3-) İzmir Büy. Bel. Genç ve S.K
4-) Pendik Engelliler Spor Kulübü

2019/2020 SEZONU 1.LİG SIRALAMASI
1-) Anadolu Erciyes Engelliler Spor Kulübü
2-) Baltalı Grup Denizli Spor Kulübü

3 -Grupların oluşumu

Gruplar A ve B olmak üzere 2 grupta oynayacaklardır. Müsabakaların berabere bitmesi halinde direkt penaltı atışları ile müsabaka sonuçlandırılacaktır.

A GRUBU
1- Şahinbey Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü
2- Pendik Engelliler Spor Kulübü
3- Baltalı Grup Denizli Spor Kulübü

B GRUBU
1- Etimesgut Bel. Ampute S.K
2- İzmir Büy. Bel. Genç ve S.K
3- Anadolu Erciyes Engelliler Spor Kulübü

GRUP MÜSABAKALARI:
A GRUBU:

A: 1-2 A: 3-1 A: 2-3
1- Şahinbey Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü- Pendik Engelliler Spor Kulübü
2- Baltalı Grup Denizli Spor Kulübü- Şahinbey Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü
3- Pendik Engelliler Spor Kulübü- Baltalı Grup Denizli Spor Kulübü

B GRUBU:
B: 1-2 B: 3-1 B: 2-3
1- Etimesgut Bel. Ampute S.K- İzmir Büy. Bel. Genç ve S.K
2- Anadolu Erciyes Engelliler Spor Kulübü- Etimesgut Bel. Ampute S.K
3- İzmir Büy. Bel. Genç ve S.K- Anadolu Erciyes Engelliler Spor Kulübü

4- Açılış müsabakası Teknik Toplantıda Kura çekimi ile belirlenecektir.

5- Müsabakalar A ve B grubu olmak üzere 3’lü 2 grupta oynanacaktır.

6- Grup müsabakaları Tek devreli lig usulüne göre oynanacaktır.

7- Gruplarında 1.olan takımlar çapraz eşleşme ile diğer grubun ikincisiyle oynayacaktır. Bu müsabakalar sonunda galip gelen takımlar 1 ve 2.lik müsabakası oynayacaktır. Mağlup takımlar ise 3.lük ve 4.lük müsabakası oynayacaktır. Müsabakaların berabere bitmesi halinde uzatmaya gitmeden direkt penaltılarla sonuç alınacaktır.

8- Gruplarında 3.olan takımlar 5.lik ve 6.lık müsabakası oynayacaktır. Bu müsabakanın berabere bitmesi halinde uzatmaya gitmeden penaltılarla sonuç alınacaktır.

9- 2019-2020 sezonunda devam eden disiplin cezaları kupa müsabakalarında dikkate alınacaktır.

10- Doğrudan kırmızı kart ( ihraç) ile ihraç edilen oyuncu, en az iki müsabakadan men edilir. Bariz gol şansının bir faulle engellenmesi durumunda ihraç edilen oyuncu ile ikinci ihtarla ihraç edilen oyuncu bir maç men cezası alır.

11- Alınan disiplin cezaları aynı gün içerisinde ilan edilecek olup Federasyonumuzun internet sitesinden yayınlanmayacaktır. Takımlar müsabaka öncesinde takım listelerini 3 ( üç ) nüsha olarak hakemlere teslim edeceklerdir.

12. Kulüpler kupa tarihi itibarı ile mevcut geçerli lisanslı sporcuları ile müsabakalara katılacaktır.

13. Müsabakalarda ampute futbol müsabaka talimatı ve oyun kuralları uygulanacaktır.

14. Müsabakaların başlamadan önce teknik ve disiplin konularında karar almaya yetkili bir kurul oluşturulacak ve kurul müsabakalara başlamadan önce ilan edilecektir.(Kurul tarafsız kişilerden oluşacaktır) statüde yer almayan konularla ilgili karar alma yetkisi bu kurulda olacaktır.

15. Müsabakalara katılan kulüplerimiz 21 Eylül 2020 tarihinde konaklama yerlerine giriş yapacak olup, 26 Eylül 2020 tarihinde saat 12:00’ye kadar otelden çıkış yapacaklardır.

16. Müsabakaların Teknik Toplantısı 21 Eylül 2020 tarihinde saat : 20:00’de Valilik tarafından belirlenecek alanda yapılacaktır. Teknik toplantıya her kulüpten bir İdareci ve bir antrenör katılabilecektir.

17. Müsabakalar sonucunda kupa ve madalya töreni yapılacaktır. Tüm Takımların müsabaka kupa törenine katılmaları zorunludur.

18. Müsabakalara katılacak takımların, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünden onaylı kafile listelerini yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

19.Türkiye Kupasına katılacak Takımların müsabakaların başlamasından en fazla 2 gün önce bulundukları illerde Covit 19 Testlerini yaptırmaları ve Test sonuçlarını 18 Eylül 2020 tarihine kadar Federasyonumuza iletmesi gerekmektedir.

20.Türkiye Kupasına katılacak Takımların 14 Sporcu, 2 İdareci, 2 Antrenör, ve 2 diğer görevlisi olmak üzere 20 kişilik kafilelerinin Bitlis iline Ulaşım ve Konaklamaları Bitlis Valiliği tarafından karşılanacak olup, Takımlarımızın İl Müdürlüğünden onaylı kafile listelerini 11 Eylül 2020 mesai bitimine kadar Federasyonumuza iletmesi gerekmektedir. Kafile listelerinin asılları faaliyet alanına getirilecektir.

21. Takımların ulaşım ve konaklamaları Bitlis Valiliği tarafından karşılanacağından dolayı Federasyonumuzca ayrıca herhangi bir ulaşım veya konaklama ücreti ödenmeyecektir.

Duyurular

Federasyon Başkanımız, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Ankara Şubesinin düzenlediği iftar yemeğine katıldı.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Alpaslan ERKOÇ, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Ankara Şubesinin düzenlediği iftar yemeğine katıldı.

Federasyon Başkanımız iftar yemeğinde Hakem ve gözlemcilerin Futbolun değişmez bir parçası olduğunu, büyük bir özveriyle çalıştıklarını dile getirdi. Ampute Futbol Hakem ve gözlemcilerine ligleri sorunsuz bitirdikleri için teşekkürlerini iletti.

İftar yemeğine ayrıca, Ampute Futbol Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ahmet ALANKA, Ampute Futbol Milli Takım Baş Antrenörümüz İsmail TEMİZ, Duayen hocalarımızdan Sayın Talat TOKAT, Metin TOKAT, MHK Eski Üyelerimiz Sayın Murat ILGAZ, Sayın Ali KUNAK, Sayın Sürhat MÜNİROĞLU,Eski Süper Lig hakemlerimizden Sayın Serdar ÇAKMAN, Süper Lig Gözlemcilerimizden Sayın Ali ULUYOL, Süper  Lig Yardımcı Hakemleriz Sayın Anıl USTA, Sayın Mustafa SÖNMEZ, Sayın Serkan ÇİMEN, Sayın Serkan OLGUNCAN,A klasman Gözlemcimiz Sayın Cengiz AKYÜZ katılım sağladı.

 

OKUMAYA DEVAM ET

Duyurular

Süper Lig ve 2. Lig Gol Kralları

Bitexen Ampute Futbol Süper Ligi ve 2. Ligi oynanan maçların ardından sona erdi.

Süper Lig’de Şahinbey Belediye Gençlik ve Spor Kulübü oyuncusu “Yussıf Yahaya” attığı 46 golle gol kralı olurken, 2.Lig ekiplerinden Bağcılar Engelliler Spor Kulübü oyuncusu “Alberto Epomba Fiengo Adelino” ise attığı 27 golle gol kralı oldu. Her iki sporcumuzu da tebrik ederiz.

OKUMAYA DEVAM ET

Duyurular

AMPUTE FUTBOL TÜM LİGLER KART ÇİZELGESİ

2023-2024 Sezonu Bitexen Ampute Futbol Ligleri güncel kart çizelgesi aşağıdadır;

SÜPER LİG 1.LİG VE 2.LİG KARTLAR GÜNCEL

OKUMAYA DEVAM ET

Çok Okunanlar

Copyright © 2022 Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu

P